fbpx

mouse up

2017. október 23., hétfő 12:44 Írta: Fröcsi

Ez meleg volt… – Gerlevadászat Magyarországon

Értékelés:
(0 szavazat)

Nagyon meleg volt az augusztus végi, szeptember eleji napraforgótáblákon, ahol az éhes gerléket vártuk. Kisebb-nagyobb csapatokban, rengetegen repkedtek a közeli településekről. Persze a Gazdám vendégei nagyon elégedettek voltak a gerlevadászattal. Nagyon sok lövést tettek, és nagyon sok gerlét hoztak terítékre. Volt olyan csoport, aki több mint ezer madarat lőtt egy nap alatt.

Tudom, hogy a Gazdám, és vadőr barátai rengeteg időt szántak arra, hogy megtalálják a megfelelő helyeket, ahol elég érett már a napraforgó, ahol a gerle vizet is talál a közelben. Így a vendégek már a legjobb esélyeket adó területekre érkeztek a gerlevadászatra.

gerlevadaszat1
gerlevadaszat2

Könnyű a vadászoknak! Igaz, hogy forrón tűzött a nap, de a közeli kocsikból folyamatosan kaptak hideg frissítőket. Mi, kutyák meg csak szedtük-szedtük a lőtt gerléket szorgalmasan. Szerencsére minden vendég mellé került egy lelkes magyar vadász, aki segítette a mi munkánkat is.

A reggeli gerlevadászatokon többnyire szerényebb a teríték, de délután annál nagyobb számban érkeztek az éhes gerlék. Ha időnként kicsit beborult az ég, a húzás még inkább megélénkült, akkor aztán nagyon fogyott a lőszer. És micsoda sportos madarak ezek... Aki a gerlét jól lövi, annak más apróvad vadászaton sem kell szégyenkeznie.

Nem meglepő hát, hogy minden évben visszatérnek gerlevadász csoportjaink, a kiváló szórakozás reményében.

A reggeli, és délutáni húzás közti néhány órányi szabadidőben vendégeink általában egy közeli étteremben ebédelnek, és ásványvízzel, üdítőkkel frissítik magukat, készülve a délutáni gerlevadászatra. Késő délután pedig élményekkel telve, elégedetten térnek vissza szállásukra, ahol már a magyar gasztronómia és remek borok örömeinek hódolhatnak.

Kedves Vadászbarátom! Ha szeretnéd átélni ezt az élményt, már most foglald le jövő évi gerlevadászatod, a felmerülő kérdéseiddel pedig keresd a Gazdámat vagy munkatársait, írj nekik vagy telefonálj, készséggel állnak rendelkezésedre!

Ne sajnáld az időd tanulmányozni a Naturhun Facebook oldalát, valamint honlapját, ahol információkat és remek fotókat találhatsz eddigi gerlevadászatainkról. Fotók a galériában.

gerlevadaszat3
gerlevadaszat4
Megjelent: 7728 alkalommal
sp-module-title
sp-module-title

Névjegy

Balogh József vagyok, a NATURHUN Kft. tulajdonosa.

A Naturhun munkatársaival együtt napi szinten vadászatokat szervezünk, igyekszünk felejtethetetlen vadászélményeket szerezni ügyfeleinknek.

Ebben a blogban a legnagyobb élményeinket osztom meg Önnel, illetve több mint 20 év tapasztalatával mögöttem tanácsokat, tippeket is adok vadászathoz.

Tartson velem, ha Önnek is a vadászat a szenvedélye, mint nekem!

facan folap 400x275px
jozsi folap2 400x280
vadkacsa02 400x280
muflon
gimszarvas rudli 400x280

logo

H-2053 Herceghalom
Gesztenyés út 11.
Tel.: +36 23 319 041
Fax: +36 23 319 440 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
www.naturhun.hu
Regisztrációs szám: U-000498
EU adószám: 13221388
Adatkezelési tájékoztató

 

Ahol a vadászat kezdődik...

© 2000 - Naturhun | Minden jog fenntartva

 

A weboldal sütiket (cookie) használ. További információ az adatkezelési tájékoztatóban!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom