Naturhun logo - Vadászat Magyarországon

 

head tel img Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. naturhun instagram link naturhun youtube link naturhun facebook link

mouse up

2017. október 23., hétfő 12:44 Írta: Fröcsi

Ez meleg volt… – Gerlevadászat Magyarországon

Értékelés:
(0 szavazat)

Nagyon meleg volt az augusztus végi, szeptember eleji napraforgótáblákon, ahol az éhes gerléket vártuk. Kisebb-nagyobb csapatokban, rengetegen repkedtek a közeli településekről. Persze a Gazdám vendégei nagyon elégedettek voltak a gerlevadászattal. Nagyon sok lövést tettek, és nagyon sok gerlét hoztak terítékre. Volt olyan csoport, aki több mint ezer madarat lőtt egy nap alatt.

Tudom, hogy a Gazdám, és vadőr barátai rengeteg időt szántak arra, hogy megtalálják a megfelelő helyeket, ahol elég érett már a napraforgó, ahol a gerle vizet is talál a közelben. Így a vendégek már a legjobb esélyeket adó területekre érkeztek a gerlevadászatra.

gerlevadaszat1
gerlevadaszat2

Könnyű a vadászoknak! Igaz, hogy forrón tűzött a nap, de a közeli kocsikból folyamatosan kaptak hideg frissítőket. Mi, kutyák meg csak szedtük-szedtük a lőtt gerléket szorgalmasan. Szerencsére minden vendég mellé került egy lelkes magyar vadász, aki segítette a mi munkánkat is.

A reggeli gerlevadászatokon többnyire szerényebb a teríték, de délután annál nagyobb számban érkeztek az éhes gerlék. Ha időnként kicsit beborult az ég, a húzás még inkább megélénkült, akkor aztán nagyon fogyott a lőszer. És micsoda sportos madarak ezek... Aki a gerlét jól lövi, annak más apróvad vadászaton sem kell szégyenkeznie.

Nem meglepő hát, hogy minden évben visszatérnek gerlevadász csoportjaink, a kiváló szórakozás reményében.

A reggeli, és délutáni húzás közti néhány órányi szabadidőben vendégeink általában egy közeli étteremben ebédelnek, és ásványvízzel, üdítőkkel frissítik magukat, készülve a délutáni gerlevadászatra. Késő délután pedig élményekkel telve, elégedetten térnek vissza szállásukra, ahol már a magyar gasztronómia és remek borok örömeinek hódolhatnak.

Kedves Vadászbarátom! Ha szeretnéd átélni ezt az élményt, már most foglald le jövő évi gerlevadászatod, a felmerülő kérdéseiddel pedig keresd a Gazdámat vagy munkatársait, írj nekik vagy telefonálj, készséggel állnak rendelkezésedre!

Ne sajnáld az időd tanulmányozni a Naturhun Facebook oldalát, valamint honlapját, ahol információkat és remek fotókat találhatsz eddigi gerlevadászatainkról. Fotók a galériában.

gerlevadaszat3
gerlevadaszat4
Megjelent: 1039 alkalommal
sp-module-title
sp-module-title

Névjegy

Talán elcsodálkozol most azon, hogy egy vadászkutya blogot ír… Miért vállalkoztam mégis eme nemes feladatra? A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak; márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani, így egyedül én jöhettem számításba.

Becsületes nevem Fröcsi. A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.

Legolvasottabb cikkek

 • Milyen is a vadászat Magyarországon?
  Milyen is a vadászat Magyarországon? Mielőtt belecsapnék a sűrűjébe, és végleg elmerülnék konkrét vadászélményeinkben, hadd szóljak néhány szót Magyarországról, az itteni vadászatokról, vadászokról, hagyományokról és…
  Lejegyezve 2016. október 20., csütörtök 20:53 Tovább 1860 alkalommal Bővebben
 • Igen, jól látod… egy kutya…
  Igen, jól látod… egy kutya… Talán elcsodálkozol most azon, hogy egy vadászkutya blogot ír… Nos, nem egy mindennapi tevékenység ez egy magamfajta eb számára, ezt…
  Lejegyezve 2016. augusztus 17., szerda 18:40 Tovább 1746 alkalommal Bővebben
 • Figyelem, indul az idény! – Apróvad vadászatok Magyarországon
  Figyelem, indul az idény! – Apróvad vadászatok Magyarországon Imádok a Gazdámmal vadászni minden vadászható vadfajra, de az igazi kedvenceim az apróvad vadászatok most kezdődnek októberben, és egészen január…
  Lejegyezve 2017. október 23., hétfő 13:52 Tovább 1718 alkalommal
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum

logo

H-2053 Herceghalom
Gesztenyés út 11.
Tel.: +36 23 319 041
Fax: +36 23 319 440 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  
www.naturhun.hu
Regisztrációs szám: U-000498
EU adószám: 13221388
Adatkezelési tájékoztató

 

Ahol a vadászat kezdődik...

© 2000 - 2018 Naturhun | Minden jog fenntartva
Honlapkészítés: Illum Marketing Stúdió

 

A weboldal sütiket (cookie) használ. További információ az adatkezelési tájékoztatóban!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom