Nyomtatás
2017. október 23., hétfő 12:44 Írta: Fröcsi

Ez meleg volt… – Gerlevadászat Magyarországon

Értékelés:
(0 szavazat)

Nagyon meleg volt az augusztus végi, szeptember eleji napraforgótáblákon, ahol az éhes gerléket vártuk. Kisebb-nagyobb csapatokban, rengetegen repkedtek a közeli településekről. Persze a Gazdám vendégei nagyon elégedettek voltak a gerlevadászattal. Nagyon sok lövést tettek, és nagyon sok gerlét hoztak terítékre. Volt olyan csoport, aki több mint ezer madarat lőtt egy nap alatt.

Tudom, hogy a Gazdám, és vadőr barátai rengeteg időt szántak arra, hogy megtalálják a megfelelő helyeket, ahol elég érett már a napraforgó, ahol a gerle vizet is talál a közelben. Így a vendégek már a legjobb esélyeket adó területekre érkeztek a gerlevadászatra.

gerlevadaszat1
gerlevadaszat2

Könnyű a vadászoknak! Igaz, hogy forrón tűzött a nap, de a közeli kocsikból folyamatosan kaptak hideg frissítőket. Mi, kutyák meg csak szedtük-szedtük a lőtt gerléket szorgalmasan. Szerencsére minden vendég mellé került egy lelkes magyar vadász, aki segítette a mi munkánkat is.

A reggeli gerlevadászatokon többnyire szerényebb a teríték, de délután annál nagyobb számban érkeztek az éhes gerlék. Ha időnként kicsit beborult az ég, a húzás még inkább megélénkült, akkor aztán nagyon fogyott a lőszer. És micsoda sportos madarak ezek... Aki a gerlét jól lövi, annak más apróvad vadászaton sem kell szégyenkeznie.

Nem meglepő hát, hogy minden évben visszatérnek gerlevadász csoportjaink, a kiváló szórakozás reményében.

A reggeli, és délutáni húzás közti néhány órányi szabadidőben vendégeink általában egy közeli étteremben ebédelnek, és ásványvízzel, üdítőkkel frissítik magukat, készülve a délutáni gerlevadászatra. Késő délután pedig élményekkel telve, elégedetten térnek vissza szállásukra, ahol már a magyar gasztronómia és remek borok örömeinek hódolhatnak.

Kedves Vadászbarátom! Ha szeretnéd átélni ezt az élményt, már most foglald le jövő évi gerlevadászatod, a felmerülő kérdéseiddel pedig keresd a Gazdámat vagy munkatársait, írj nekik vagy telefonálj, készséggel állnak rendelkezésedre!

Ne sajnáld az időd tanulmányozni a Naturhun Facebook oldalát, valamint honlapját, ahol információkat és remek fotókat találhatsz eddigi gerlevadászatainkról. Fotók a galériában.

gerlevadaszat3
gerlevadaszat4
Megjelent: 6904 alkalommal

Legfrissebbek a szerzőtől: Fröcsi