Nyomtatás
2017. október 23., hétfő 13:52 Írta: Fröcsi

Figyelem, indul az idény! – Apróvad vadászatok Magyarországon

Értékelés:
(1 szavazat)

Imádok a Gazdámmal vadászni minden vadászható vadfajra, de az igazi kedvenceim az apróvad vadászatok most kezdődnek októberben, és egészen január végéig tartanak. Kellemesen hűvösek a reggelek és mire felszikkad a reggeli harmat, Gazdámmal, vadászvendégeivel meg néhány jól képzett hajtóval elindulunk a területre.

Az apróvad vadászatokon tudom legjobban megmutatni, mire vagyok képes. Ebkollégáimmal ilyenkor alaposan átjárunk minden vadrejtő bozótot, gazost, nádast és már messziről megérezzük a lapuló fácán, fogoly, nyúl illatát.  Mozdulatlanná dermedve jelezzük a vadászoknak: ”Készülj fel, rövidesen lőnöd kell!” Mikor megkapjuk az engedélyt, lassan megközelítjük a vadat, majd felreptetjük, kiugratjuk rejtekéből.

aprovadvadaszat1
aprovadvadaszat4

A sikeres lövés után könnyű fogással felvesszük a vadat, majd ülve átadjuk a boldog elejtőnek. Ilyenkor nagyon jól esnek a kedves, dicsérő szavak, melyekhez egy simogatás is jár. Hát még a sebzett vadnál, mikor remek szaglásunknak és kitartásunknak köszönhetően megtaláljuk azt a zsákmányt, amelyről már szinte lemondott a vadászunk.

Nem csoda hát, hogy minden évben rengeteg külföldi vadászvendég választja az apróvad vadászatot Magyarországon, hiszen a kiváló minőségű magyar apróvad jól ismert a vadászok körében. Gazdám olyan vadban gazdag vadászterületeket is ismer, ahol a keménytollú fácánkakasok mellett felrebbenő fogolycsapatra is tehetnek egy-egy gyors doublét, vagy karikába lőhetik a felugró nyulat.  Ha valakinek még az óvatos rókát is sikerül meglőnie, ő áll majd este a legbüszkébben a szabályos sorokba rendezett vadterítéknél, ahol a boldog vadászok levett kalappal adják meg a tiszteletet az elejtett vadnak.

Az élményekben dús apróvad vadászatok végén kissé fáradtan, de elégedetten térnek a vendégek kényelmes szállásukra, ahol wellness programmal kényeztethetik fáradt izmaikat, a magyar konyha ízletes ételeivel lakhatnak jól, minőségi borokkal olthatják szomjukat, miközben fel-felidézik a vadásznap izgalmas, vagy mulatságos pillanatait.

Ne hagyd ki ezt az élményt, még nem késő bejelentkezni az idei apróvad vadászatokra!

Javaslom, tanulmányozd a Naturhun Facebook oldalát, valamint a honlapot (a „vadászat Magyarországon” menüpont alatt), ahol további információkat, a galériában pedig remek fotókat találsz. Ha kérdésed támad, Gazdám és munkatársai örömmel állnak rendelkezésedre hívj telefonon vagy írj nekünk!

aprovadvadaszat3
aprovadvadaszat2
Megjelent: 8858 alkalommal

Legfrissebbek a szerzőtől: Fröcsi