mouse up

2017. október 23., hétfő 13:30 Írta: Fröcsi

Gímbika vadászat Magyarországon szarvasbőgés idején

Értékelés:
(1 szavazat)

Már augusztus közepén éreztem, hogy a Gazdám egyre izgatottabb. Aztán a vadászbarátain is ugyanezt vettem észre. Nem tudtam mi ez, amíg ki nem mentünk az erdőre, ahol ugyanez a feszültség érződött. Ekkor jutott eszembe, hogy az elmúlt években ugyanígy volt, mert a szarvasbikák már készülődtek a nászra. Igen… ez bizony a nagy kedvenc időszak… a gímbika vadászat és a szarvasbőgés ideje.

Kutyaszemmel furcsállom, hogy miért jó ezeknek a hatalmas állatoknak, hogy hosszú órákig kiabálnak egymásra, aztán azokkal a hatalmas agancsokkal a fejükön néha halálig verekednek, hetekig alig esznek. De mikor először hallottam meg a szarvasbőgést, akárcsak a Gazdám és minden más igazi vadász is, beleborzongtam. Ez az élmény semmivel sem összehasonlítható.

gimbika1
gimbika2

Már augusztus végén ment a harc az erdőn a szarvastehenek kegyeiért. Aztán szeptember elején végre mehettünk vadászni. Jártál már gímbika vadászaton Magyarországon? Nos, nagyon sok a szarvas ebben az országban, és kiváló agancsú szarvasbikák versengenek egymással az ivarzó tehenekért, így szinte minden nap jó bőgésben lehetett vadászni. Azt meg évek óta látom, ha bőgnek a bikák, sikeres a vadászat.

Tudom, Gazdám a legjobb területekre szervezi a gímbika vadászatokat, ahol kiváló felkészültségű vadőrök kísérik a vendégeinket. Délutánonként magaslesen várják a kifigyelt szarvasbikákat, melyeket többnyire a hangjukról felismernek, és ha még elég világos van rövid cserkeléssel közelítenek meg. Reggelente még sötétben hallgatózva tájékozódnak (a hajnali csendben különösen felerősödik a szarvasbőgés), és a szél irányát figyelembe véve választanak leshelyet, majd pirkadatkor óvatosan cserkelni indulnak a bőgő gímbikák után. Nagyon fontos a lővilág, mert az embereknek nincs olyan szaglása, és hallása, mint az óvatos szarvasteheneknek (vagy mint nekem).

Aztán a tudás, a felkészültség és tapasztalat szinte mindig meghozta az eredményét. Micsoda kiváló trófeákat láthattunk közelről a terítéken. Te is megnézheted a legnagyobbak és legérdekesebbek fotóit a Naturhun Facebook oldalán vagy itt a honlapon a galériában.

Ha pedig kedvet kaptál, hogy részt vegyél egy gímbika vadászaton Magyarországon, és Te is átéld ezeket a semmihez sem fogható élményeket, a felmerülő kérdéseiddel keresd a Gazdámat vagy munkatársait telefonon, vagy írj egy üzenetet; ők pedig készséggel válaszolnak.

gimbika3
gimbika4
Megjelent: 7142 alkalommal
sp-module-title
sp-module-title

Névjegy

Talán elcsodálkozol most azon, hogy egy vadászkutya blogot ír… Miért vállalkoztam mégis eme nemes feladatra? A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak; márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani, így egyedül én jöhettem számításba.

Becsületes nevem Fröcsi. A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.

Legolvasottabb cikkek

 • Figyelem, indul az idény! – Apróvad vadászatok Magyarországon
  Figyelem, indul az idény! – Apróvad vadászatok Magyarországon Imádok a Gazdámmal vadászni minden vadászható vadfajra, de az igazi kedvenceim az apróvad vadászatok most kezdődnek októberben, és egészen január…
  Lejegyezve 2017. október 23., hétfő 13:52 Tovább 8477 alkalommal
 • Izgalmas a gímbikavadászat Magyarországon…
  Izgalmas a gímbikavadászat Magyarországon… Előző blogbejegyzésemben ígértem, hogy bemutatom a Naturhun csapatát, és Gazdiról is írok majd részletesebben, de hát ez az őszi szezonkezdés…
  Lejegyezve 2015. szeptember 19., szombat 15:12 Tovább 7708 alkalommal Bővebben
 • Szarvasagancsot találtam
  Szarvasagancsot találtam Feltartóztathatatlanul közeledik a tavasz… ilyenkor szinte én is úgy megújulok, mint a természet. Magamba szívom a fantasztikus levegőt, élvezem az…
  Lejegyezve 2017. március 22., szerda 09:45 Tovább 7697 alkalommal Bővebben
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum

logo

H-2053 Herceghalom
Gesztenyés út 11.
Tel.: +36 23 319 041
Fax: +36 23 319 440 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
www.naturhun.hu
Regisztrációs szám: U-000498
EU adószám: 13221388
Adatkezelési tájékoztató

 

Ahol a vadászat kezdődik...

© 2000 - 2019 Naturhun | Minden jog fenntartva
Honlapkészítés: Illum Marketing Stúdió

 

A weboldal sütiket (cookie) használ. További információ az adatkezelési tájékoztatóban!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom