Nyomtatás
2015. szeptember 19., szombat 15:12 Írta: Fröcsi

Izgalmas a gímbikavadászat Magyarországon…

Értékelés:
(8 szavazat)

Előző blogbejegyzésemben ígértem, hogy bemutatom a Naturhun csapatát, és Gazdiról is írok majd részletesebben, de hát ez az őszi szezonkezdés mindent a feje tetejére állított. Remélem, megbocsátják nekem a kedves kollégák, ha ezt a bemutatást most egy későbbi időpontra halasztom, és arról írok inkább, ami téged is garantáltan ki fog mozdítani a szürke hétköznapokból.

A nyár vége, ősz eleje amúgy is mindig nagy izgalommal tölt el, hiszen egy fantasztikus időszak kezdődik. Na nem mintha a nyár annyira unalmasan telne… idén is végigdolgoztam a forró napokat: megszámlálhatatlan mennyiségben hoztam ki gerlét napraforgótáblákból, csobbantam halastavakba kacsákért; és el nem tudom mondani, hányszor ugrott ki a szívem a gabonatábla közepén, amikor őzhíváskor vártuk az őzbakot Gazdival. Egyszer majd szívesen mesélek erről is… Na de térjünk most a lényegre!

Itt az ősz… a friss, párás reggelekkel, az elképesztő illatokkal, színekkel és az izgalmas vadászatokkal: indulnak a nagyvad-vadászatok, először a gímbikavadászat, aztán októbertől a dámbikavadászat… Hmmm… hát mit mondjak? Az év fénypontja ez.

Ahogy meg idén alakult… arra nem is találok szavakat… Tudod mit? Nem is keresek, beszéljenek helyettem ezek a fotók… a csapatot meg majd bemutatom legközelebb.

Szeptember 3-án egy 24-es gímbikát hozott terítékre egyik kedves törzsvendégünk.

 

24pontos2

24pontos3


Nem telt el egy hét, és egy hajnali cserkelésnek ez lett az eredménye… A különleges trófeájú gímbikát a Zalai dombságban ejtette el szintén a Naturhun vendége.

abnormhirsch1

abnormhirsch2

abnormhirsch3

Azt gondolom, nem kell nagyon bizonygatnom, hogy a gímbikavadászat Magyarországon az egyik legcsodálatosabb élmények egyike. Kár lenne kihagynod, nem gondolod?

Megjelent: 8020 alkalommal

Legfrissebbek a szerzőtől: Fröcsi