Naturhun logo - Vadászat Magyarországon

 

head tel img Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. naturhun instagram link naturhun youtube link naturhun facebook link

mouse up

2017. március 22., szerda 09:45 Írta: Fröcsi

Szarvasagancsot találtam

Értékelés:
(1 szavazat)

Feltartóztathatatlanul közeledik a tavasz… ilyenkor szinte én is úgy megújulok, mint a természet. Magamba szívom a fantasztikus levegőt, élvezem az első meleg napsugarakat, no meg a finom illatokat, amelyekről ti, emberek sajnos tudom, hogy lemaradtok, pedig azok csak úgy cikáznak körülöttünk… azt sem tudom, hová kapjam az orrom.

Bár a búcsúk általában fájdalmasak, a tél búcsúztatásával kapcsolatosan egészen mást érzek. Ilyenkor elkezd valami pezsegni bennem, és alig várom, hogy végre nekivágjunk Gazdival a határnak. Ilyenkor még valahogy a terepjáró hangja is zenévé válik a füleimben.

Így történt ez 2 héttel ezelőtt is, amikor elmentünk egy kellemes vasárnapi sétára a gazdámmal. Mikor elindultunk, nem is sejtettük még, hogy micsoda kincsre teszünk szert a Tolnai-dombságban, ahol – nem mellesleg – Gazdi a gyerekkorát töltötte. A Pokol-gödör keleti oldalában mennyei zsákmányt találtam. Az agancs 3,8 kg volt, piszok nehéz és ágas-bogas, de én könnyedén a számba kaptam, és vittem Gazdinak, ahogy csak bírtam, mert még mindig nagyon jó kondiban vagyok.

Hogy miért hullajtják el ezeket a koronákat a gímszarvasok? Fogalmam sincs. Megjegyzem – de ez tényleg maradjon köztünk – szerintem sokkal szebbek, méltóságteljesebbek akkor, ha ez a fejükön van, de hát mindegy…. ők tudják… nekem és a gazdámnak mindig örömet okoznak vele. Lehet, hogy ezt amolyan meglepinek szánják? Mert aztán őszre újat növesztenek ám, és elképesztő pompával, hangos bőgéssel vonulnak háremük kíséretében… Ezt egyszer neked is látnod kell!

 

 

Na, hogy tetszem?

Ja… és itt van a mi kis zsákmányunk…

 

foto2 agancsos

 

Apropó, majd elfelejtettem… az őszi gímbika vadászathoz már foglaltál időpontot? Tudod, ezt mindig időben érdemes megtenni, egyedül így van esélyed arra, hogy válogathass a legjobb lehetőségek között. Ha időben szólsz Gazdinak, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az igényeidnek legmegfelelőbb vadászterületet válassza ki, és felejthetetlen élményben legyen részed.

Megjelent: 955 alkalommal
sp-module-title
sp-module-title

Névjegy

Talán elcsodálkozol most azon, hogy egy vadászkutya blogot ír… Miért vállalkoztam mégis eme nemes feladatra? A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak; márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani, így egyedül én jöhettem számításba.

Becsületes nevem Fröcsi. A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.

Legolvasottabb cikkek

 • Milyen is a vadászat Magyarországon?
  Milyen is a vadászat Magyarországon? Mielőtt belecsapnék a sűrűjébe, és végleg elmerülnék konkrét vadászélményeinkben, hadd szóljak néhány szót Magyarországról, az itteni vadászatokról, vadászokról, hagyományokról és…
  Lejegyezve 2016. október 20., csütörtök 20:53 Tovább 1861 alkalommal Bővebben
 • Igen, jól látod… egy kutya…
  Igen, jól látod… egy kutya… Talán elcsodálkozol most azon, hogy egy vadászkutya blogot ír… Nos, nem egy mindennapi tevékenység ez egy magamfajta eb számára, ezt…
  Lejegyezve 2016. augusztus 17., szerda 18:40 Tovább 1746 alkalommal Bővebben
 • Figyelem, indul az idény! – Apróvad vadászatok Magyarországon
  Figyelem, indul az idény! – Apróvad vadászatok Magyarországon Imádok a Gazdámmal vadászni minden vadászható vadfajra, de az igazi kedvenceim az apróvad vadászatok most kezdődnek októberben, és egészen január…
  Lejegyezve 2017. október 23., hétfő 13:52 Tovább 1719 alkalommal
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum

logo

H-2053 Herceghalom
Gesztenyés út 11.
Tel.: +36 23 319 041
Fax: +36 23 319 440 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  
www.naturhun.hu
Regisztrációs szám: U-000498
EU adószám: 13221388
Adatkezelési tájékoztató

 

Ahol a vadászat kezdődik...

© 2000 - 2018 Naturhun | Minden jog fenntartva
Honlapkészítés: Illum Marketing Stúdió

 

A weboldal sütiket (cookie) használ. További információ az adatkezelési tájékoztatóban!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom