fbpx

mouse up

2017. március 22., szerda 09:45 Írta: Fröcsi

Szarvasagancsot találtam

Értékelés:
(1 szavazat)

Feltartóztathatatlanul közeledik a tavasz… ilyenkor szinte én is úgy megújulok, mint a természet. Magamba szívom a fantasztikus levegőt, élvezem az első meleg napsugarakat, no meg a finom illatokat, amelyekről ti, emberek sajnos tudom, hogy lemaradtok, pedig azok csak úgy cikáznak körülöttünk… azt sem tudom, hová kapjam az orrom.

Bár a búcsúk általában fájdalmasak, a tél búcsúztatásával kapcsolatosan egészen mást érzek. Ilyenkor elkezd valami pezsegni bennem, és alig várom, hogy végre nekivágjunk Gazdival a határnak. Ilyenkor még valahogy a terepjáró hangja is zenévé válik a füleimben.

Így történt ez 2 héttel ezelőtt is, amikor elmentünk egy kellemes vasárnapi sétára a gazdámmal. Mikor elindultunk, nem is sejtettük még, hogy micsoda kincsre teszünk szert a Tolnai-dombságban, ahol – nem mellesleg – Gazdi a gyerekkorát töltötte. A Pokol-gödör keleti oldalában mennyei zsákmányt találtam. Az agancs 3,8 kg volt, piszok nehéz és ágas-bogas, de én könnyedén a számba kaptam, és vittem Gazdinak, ahogy csak bírtam, mert még mindig nagyon jó kondiban vagyok.

Hogy miért hullajtják el ezeket a koronákat a gímszarvasok? Fogalmam sincs. Megjegyzem – de ez tényleg maradjon köztünk – szerintem sokkal szebbek, méltóságteljesebbek akkor, ha ez a fejükön van, de hát mindegy…. ők tudják… nekem és a gazdámnak mindig örömet okoznak vele. Lehet, hogy ezt amolyan meglepinek szánják? Mert aztán őszre újat növesztenek ám, és elképesztő pompával, hangos bőgéssel vonulnak háremük kíséretében… Ezt egyszer neked is látnod kell!

 

 

Na, hogy tetszem?

Ja… és itt van a mi kis zsákmányunk…

 

foto2 agancsos

 

Apropó, majd elfelejtettem… az őszi gímbika vadászathoz már foglaltál időpontot? Tudod, ezt mindig időben érdemes megtenni, egyedül így van esélyed arra, hogy válogathass a legjobb lehetőségek között. Ha időben szólsz Gazdinak, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az igényeidnek legmegfelelőbb vadászterületet válassza ki, és felejthetetlen élményben legyen részed.

Megjelent: 8728 alkalommal
sp-module-title
sp-module-title

Névjegy

Balogh József vagyok, a NATURHUN Kft. tulajdonosa.

A Naturhun munkatársaival együtt napi szinten vadászatokat szervezünk, igyekszünk felejtethetetlen vadászélményeket szerezni ügyfeleinknek.

Ebben a blogban a legnagyobb élményeinket osztom meg Önnel, illetve több mint 20 év tapasztalatával mögöttem tanácsokat, tippeket is adok vadászathoz.

Tartson velem, ha Önnek is a vadászat a szenvedélye, mint nekem!

facan folap 400x275px
jozsi folap2 400x280
vadkacsa02 400x280
muflon
gimszarvas rudli 400x280

logo

H-2053 Herceghalom
Gesztenyés út 11.
Tel.: +36 23 319 041
Fax: +36 23 319 440 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
www.naturhun.hu
Regisztrációs szám: U-000498
EU adószám: 13221388
Adatkezelési tájékoztató

 

Ahol a vadászat kezdődik...

© 2000 - Naturhun | Minden jog fenntartva

 

A weboldal sütiket (cookie) használ. További információ az adatkezelési tájékoztatóban!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom