fbpx

mouse up

Tudnivalók

Első lépések

 • Keresse fel irodánkat levélben (2053 Herceghalom, Gesztenyés út 11.), faxon (06 23 319440), telefon (06 23 319041) vagy e-mail-ben (naturhun@naturhun.hu), hogy megszervezhessük Önnek vadászatát!

 • Segítünk az időpont, illetve a megfelelő terület kiválasztásában.

 • Ötletet adunk ahhoz, hogy a már elképzelt vadászatát milyen egyéb vad vadászatával teheti még színesebbé.

 • Küldünk az Ön részére egy komplett ajánlatot, feltüntetve benne a részletes programot az elindulástól a hazaérkezésig: repülővel érkező vendégeink részére gondoskodunk a transzferről, közúton érkező vendégeinknek pontos útleírást adunk térképpel, hogy a találkozási pontot könnyen megtalálhassák. Minden vendéget a terület képviselője várja a megadott találkozási helyen, ahol megbeszélhetik a vadászat menetét. Igény esetén tolmácsot, illetve idegenvezetőt biztosítunk a turistaprogramokhoz.

 • Gondolunk arra is, hogy sok vadászt szívesen elkíséri a családja vagy barátai, akik részére érdeklődésüknek és az évszaknak megfelelően turistaprogramot szervezünk.

 • Miután minden részletét egyeztettük az itt töltött napoknak, megkötjük vadászati szerződésünket.

 • Ha ezt aláírva visszaküldte részünkre, elküldjük a meghívólevelet, amely a fegyverbehozatalhoz szükséges.

 • Minden Magyarországon vadászó vendég részére magyarországi vadászati engedélyt kell kiváltani, melyet irodánk biztosít. Ehhez szükséges az Ön útlevélszáma és az otthoni fegyvertartási engedély, illetve EU fegyverútlevél száma, melyet a szerződés aláírásakor, a résztvevők nevének megadásával együtt kell irodánknak megadni. A vadászati engedély kiváltásával egy időben vadászainknak kötelező felelősségbiztosítást kötünk, melynek ára benne foglaltatik a vadászati engedély árában.

Hogyan hozza be fegyvereit Magyarországra?


1.) Nem az Európai Unió tagországából érkező állampolgár esetében:

 • Irodánk által kiállított meghívólevél (ezen szükséges feltüntetni a fegyver típusát, kaliberét és számát, valamint a töltény darabszámát), az útlevél, illetve az Ön saját hazájában érvényes fegyvertartási engedély felmutatásával az EU határállomáson ún. fegyverbehozatali engedélyt szükséges kiváltani

 • Hol kapja meg a fegyverbehozatali engedélyt? A repülőtéren az útlevél-ellenőrzés és a csomagok kiadása után a piros folyosót kell választania, s itt lehet a fegyverbehozatalt elintézni. A fegyverbehozatali engedély 3000 Ft-ba kerül.

 • Közúton az útlevél-ellenőrzés után az EU határon kell a fegyvert bejelenteni, majd az engedélyt kiváltani.

 • A fegyverbehozatali engedélyt a vadászat alatt végig meg kell őrizni, s ezt kilépéskor a határon le kell adni, ezzel igazolva, hogy a fegyver az Európai Unióból kilépett. Ellenkező esetben a vámhatóság eljárását vonja maga után.


2.) Európai Unió tagországából érkező állampolgár esetén:

 • Önnek az általunk megküldött meghívólevélre, EU fegyverútlevelére és utiokmányára (útlevél ill. személyi igazolvány) lesz szüksége a belépéshez.

 • Félautomata (öntöltő) sörétes fegyverbe csak három lőszer tölthető. Önműködő (automata), illetve öntöltő (félautomata) golyós lőfegyver használata tilos.
Milyen fegyver használható vadászatra Magyarországon?
Milyen fegyver használható vadászatra Magyarországon?

Milyen fegyver használható vadászatra Magyarországon?

 • Magyarországon sörétes fegyver csak apróvadra használható, kivéve a vaddisznó, mely sörétes fegyverből kilőtt lövedékkel is elejthető.

 • Fegyverbehozatali engedélyt nem kell váltani, az országhatár átlépésekor nincs bejelentési kötelezettség. A repülőtéren azonban továbbra is ellenőrzik a fegyvereket.

 • Amennyiben Ön nem hozza saját lőfegyverét (bár ezt ajánljuk), úgy biztosítani tudunk megfelelő vadászfegyvert, valamint lőszert. Lőszert az Ön által behozott fegyverhez is be tudunk szerezni. Ebben az esetben fontos időben megadni a kaliber pontos méretét, hogy a lőszerről időben gondoskodhassunk.

Trófeabírálat

 • Magyarországon a gímbika, dámbika, őzbak agancsát, a muflonkos szarvát, illetve 16 cm méretet meghaladó vaddisznóagyarat, az elejtést követő 30 napon belül trófeabírálaton kell bemutatni.

 • Az alábbi nemzetközi ponthatárt (IP) elérő trófeák esetében a vadászati hatóság köteles a trófeát a minisztériumnak nemzeti értékké való nyilvánítás céljából felülbírálatra bemutatni:

  - gímszarvas: 240 IP
  - dámszarvas: 200 IP
  - muflonkos: 220 IP
  - őzbak: 170 IP
  - vadkan: 130 IP
 • A nemzeti értékké nyilvánított trófeáról a vendég másolatot kap.
Trófeabírálat
Trófeabírálat

Elszámolás

Vadászat után az elejtett vadakat, az igénybevett szolgáltatásokat lőjegyzéken rögzítjük, melyet a vadászat után a vendég a vadászterület képviselőjével közösen egyeztet, egyetértésüket aláírásukkal igazolják. A lőjegyzékre felvezetett adatok alapján készítjük el a számlát.

Kérjük, nézzen bele további oldalainkba, ahol megtalálja részletezve a különböző vadfajokat, a vadászati szezonokat, a vadfajra jellemző szokásokat és aktuális ajánlatainkat.

Vadászati hírlevél feliratkozás
Vadászati hírlevél feliratkozás

Kérje hírlevelünket!

ALT Akt kin. Fajok Blokk 001
ALT Akt kin. Fajok Blokk 001

Továbbra is várjuk Partnereink felajánlásait!

Honlapunk megújulásával egyszerűbbé vált a felajánlások elküldése is.

Online is várjuk vadászterületek, vadásztársaságok, erdőgazdaságok ajánlatait, amit külföldi vendégeink számára tovább tudunk kínálni. Tájékoztasson bennünket folyamatosan a lehetőségekről, küldje el egy kattintással az éppen aktuális vadászati lehetőségeket!

érdekel

Blog -  hírek és tippek

 

A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak;
vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba,
és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani. 
A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért. 
Balogh József

 

tovább

 

 

sp-module-title
sp-module-title

Blog - hírek és tippek

 

 A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak;
vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba,
és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani.
A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.
Balogh József

 

tovább

 

 

facan folap 400x275px
jozsi folap2 400x280
vadkacsa02 400x280
muflon
gimszarvas rudli 400x280

logo

H-2053 Herceghalom
Gesztenyés út 11.
Tel.: +36 23 319 041
Fax: +36 23 319 440 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
www.naturhun.hu
Regisztrációs szám: U-000498
EU adószám: 13221388
Adatkezelési tájékoztató

 

Ahol a vadászat kezdődik...

© 2000 - Naturhun | Minden jog fenntartva

 

A weboldal sütiket (cookie) használ. További információ az adatkezelési tájékoztatóban!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom