Naturhun logo - Vadászat Magyarországon

 

head tel img Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. naturhun instagram link naturhun youtube link naturhun facebook link

Fácánvadászat

A fácán vadászat Magyarországon október első napjaiban kezdődik. A 3-8 fős baráti társaságok kedvelt vadászata a bokrászás. A két-három kísérővel, vadszedőkkel és jól dolgozó vizslákkal, arra alkalmas csatorna partok, bokrosok, nádasok és erdősávok vadászhatók így le szép eredménnyel.

mouse up

Fácán (Phasianus colchicus)

Fácán

Az elmúlt évszázadokban és évtizedekben a fácánnak számos alfaját telepítették, (amelyek őshazája Ázsia), illetve vonták tenyésztésbe Magyarországon, ezek egymással kereszteződtek, így jött létre egy hibrid, amit „vadászfácán”-nak nevezünk.

Ezek a vadászfácánok, mivel előszeretettel porfürdőznek, szeretik a laza homokos talajokat, legfeljebb 400 m tengerszint feletti magasságig érzik jól magukat, előnyben részesítik a sík és enyhén lankás vidékeket. Optimális élőhelyük a változatos, fás-cserjés vegetációjú vidék, ahol jó búvóhelyet találhatnak.

Fácánvadászat Magyarországon

A fácán vadászat Magyarországon október első napjaiban kezdődik. A 3-8 fős baráti társaságok kedvelt vadászata a bokrászás. A két-három kísérővel, vadszedőkkel és jól dolgozó vizslákkal, arra alkalmas csatorna partok, bokrosok, nádasok és erdősávok vadászhatók így le szép eredménnyel. Egyes vadászterületeken fogoly, félvadkacsa és mezeinyúl is lőhető a bokrászás során, így még élménydúsabbá válik ez a vadászati mód és színesebbé a teríték.

A hagyományos hajtóvadászatok alkalmával 6-10 fős vadászcsoport a sűrűn fedett területeket állja le, a hajtók egy adott jelre kezdik meg a hajtást. A napi akár több százas vagy ezres terítékű fácán vadászatoknál a lőállások mellé gyakorlott puskatöltögetőket, vizslás vadszedőket állítanak a rendezők.

Vadászati idény

Fácán (Phasianus colchicus)október 1 - február utolsó napja
Fogoly (Perdix perdix)október 1 - december 31.
Fácán
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum

logo

H-2053 Herceghalom
Gesztenyés út 11.
Tel.: +36 23 319 041
Fax: +36 23 319 440 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
www.naturhun.hu
Regisztrációs szám: U-000498
EU adószám: 13221388
Adatkezelési tájékoztató

 

Ahol a vadászat kezdődik...

© 2000 - 2018 Naturhun | Minden jog fenntartva
Honlapkészítés: Illum Marketing Stúdió

 

A weboldal sütiket (cookie) használ. További információ az adatkezelési tájékoztatóban!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom