fbpx

Fogolyvadászat

A fogolyvadászat Magyarországon egyre népszerűbbé válik és évről évre nő a kereslet e vadászati mód iránt. Leginkább kisebb csoportokban, keresővadászattal, jó vizslák segítségével, vonalhajtásban vadásszák. A foglyászat szépségét a sajátos röpte, és a vadász ennek megfelelő gyors és biztos kezű sörétlövési tudománya adja.

mouse up

Szürke fogoly (Perdix perdix)

Fogolyvadászat

A fogoly eredetileg az erdős pusztákon, s bizonyos fajta mocsaras területeken lakott, de fokozatosan mezei madárrá, sőt, mezőgazdasági kultúrát követő fajjá vált. A XIX. század végétől az 1930-as évekig mintegy 300 000 foglyot telepítettek a Kárpát-medencéből és Csehországból Kanadába, valamint az Amerikai Egyesült Államokba, hogy a feltört prérit benépesítsék, s a kipusztult préri tyúkok helyét betöltsék. A telepítés sikerült, a fogoly elfoglalta az észak-amerikai kontinenst, ahol a neve a mai napig „Hungarian partridge”.

Az egykor legendás magyarországi fogolybőség már a múlté, de egyre több területen mesterséges állományjavítással kimagasló eredményeket érnek el.

Fogolyvadászat Magyarországon

A fogolyvadászat Magyarországon egyre népszerűbbé válik és évről évre nő a kereslet e vadászati mód iránt. Leginkább kisebb csoportokban, keresővadászattal, jó vizslák segítségével, vonalhajtásban vadásszák. Egyes vadászterületeken a fácánnal együtt nyár közepén vagy végén helyezik ki a foglyot a vadföldekkel dúsított mezőgazdasági részekre, így az őszi fácán és fogoly keresővadászatok együtt felejthetetlen élményt nyújtanak a vadászok számára.

A foglyászat szépségét a sajátos röpte, és a vadász ennek megfelelő gyors és biztos kezű sörétlövési tudománya adja. A szilárdan álló vizsla elől a nagy sebességgel kelő fogolycsapat viszonylag alacsonyan, de szélsebesen reppen föl.

Nagy távolságra a csapat nem repül, így egy-egy fogoly keresővadászat  során akár több alkalommal is sikerülhet ugyanazt a csapatot felrebbenteni. A legcsodásabb élményt természetesen a kutyás vadászok számára nyújtja a fogolyvadászat, mivel ezt a madarat a vizsla kitartóan megállja, így a vadásznak kellő ideje van megfelelő lőhelyzetbe kerülni, a kettejük összehangolt munkáját pedig siker koronázza.

A lenti űrlap kitöltésével tud vadászati ajánlatot kérni tőlünk!

Vadászati idény

Szürke fogoly (Perdix perdix) október 1-december 31.

Fogolyvadászat

facan folap 400x275px
jozsi folap2 400x280
vadkacsa02 400x280
muflon
gimszarvas rudli 400x280

logo

H-2053 Herceghalom
Gesztenyés út 11.
Tel.: +36 23 319 041
Fax: +36 23 319 440 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
www.naturhun.hu
Regisztrációs szám: U-000498
EU adószám: 13221388
Adatkezelési tájékoztató

 

Ahol a vadászat kezdődik...

© 2000 - Naturhun | Minden jog fenntartva

 

A weboldal sütiket (cookie) használ. További információ az adatkezelési tájékoztatóban!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom