Naturhun logo - Vadászat Magyarországon

 

head tel img Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. naturhun instagram link naturhun youtube link naturhun facebook link

Gerlevadászat

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nyári gerlevadászat, mely kiváló lőgyakorlat minden vadásznak.

mouse up

Balkáni gerlevadászat Magyarországon (Sterptopelia decaocto)

Gerle

Eredeti elterjedési területe Kis-Ázsiától kiindulva Közép-Ázsiában, Indián keresztül Hátsó-Indiáig terjedt. Lassú terjeszkedése e században kezdődött, ami hamarosan robbanásszerűvé vált.

A balkáni gerle az 1920-as években Románia felől érkezett a Dél-Alföldre, s kiváló alkalmazkodóképességét bizonyítva hamarosan elterjedt az egész ország területén. Ma már a síkságtól a hegyvidékig mindenhol megtalálható, abszolút kultúrakövető faj. Legnagyobb populációi falvak, városok ligetes részein, illetve azok közelében találhatók, de mezőgazdasági területeken is előfordul, mint fészkelő, olykor erdőszélek, galériaerdők is otthont adnak neki. Táplálkozni kora reggel és kora délután kijár a mezőgazdasági táblákra, előszeretettel a napraforgóra. Éppen ezért vendégeinknek elsősorban a városokhoz közeli napraforgótáblákon szervezzük a gerlevadászatot, és kellemes, minden igényt kielégítő kis panziókban szállásoljuk el őket.

Mivel a mezőgazdasági termények nagy része augusztus végén, szeptember elején érik be, ekkor tudjuk a jól szervezett vadászatainkat a vendégeink igényeinek figyelembe vételével maximális színvonalon megszervezni, ami kiválóan kombinálható félvadkacsa vadászattal.

Örvös galamb vadászat Magyarországon (Columba palumbus)

Az örvös galamb, költöző madár. Magyarországra általában márciusban érkezik, és októberben vonul el. Az egész ország területén megtalálható. Szívesen keresi fel a gabonafélék tarlóját és az érésben lévő napraforgó táblákat. Itt és beszállóhelyein lehet puskavégre kapni őket.

Gerle

Vadászati idény

Balkáni gerle (Streptopelia decaocto)augusztus 15 – január 31.
Örvös galamb (Columba palumbus)augusztus 15 – január 31.
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum

logo

H-2053 Herceghalom
Gesztenyés út 11.
Tel.: +36 23 319 041
Fax: +36 23 319 440 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
www.naturhun.hu
Regisztrációs szám: U-000498
EU adószám: 13221388
Adatkezelési tájékoztató

 

Ahol a vadászat kezdődik...

© 2000 - 2018 Naturhun | Minden jog fenntartva
Honlapkészítés: Illum Marketing Stúdió

 

A weboldal sütiket (cookie) használ. További információ az adatkezelési tájékoztatóban!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom