Gerlevadászat

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nyári gerlevadászat, mely kiváló lőgyakorlat minden vadásznak.

Balkáni gerlevadászat (Sterptopelia decaocto)

gerlevadászat

Eredeti elterjedési területe Kis-Ázsiától kiindulva Közép-Ázsiában, Indián keresztül Hátsó-Indiáig terjedt. Lassú terjeszkedése e században kezdődött, ami hamarosan robbanásszerűvé vált.

A balkáni gerle az 1920-as években Románia felől érkezett a Dél-Alföldre, s kiváló alkalmazkodóképességét bizonyítva hamarosan elterjedt az egész ország területén. Ma már a síkságtól a hegyvidékig mindenhol megtalálható, abszolút kultúrakövető faj. Legnagyobb populációi falvak, városok ligetes részein, illetve azok közelében találhatók, de mezőgazdasági területeken is előfordul, mint fészkelő, olykor erdőszélek, galériaerdők is otthont adnak neki. Táplálkozni kora reggel és kora délután kijár a mezőgazdasági táblákra, előszeretettel a napraforgóra. Éppen ezért vendégeinknek elsősorban a városokhoz közeli napraforgótáblákon szervezzük a gerlevadászatot, és kellemes, minden igényt kielégítő kis panziókban szállásoljuk el őket.

Mivel a mezőgazdasági termények nagy része augusztus végén, szeptember elején érik be, ekkor tudjuk a jól szervezett vadászatainkat a vendégeink igényeinek figyelembe vételével maximális színvonalon megszervezni, ami kiválóan kombinálható félvadkacsa vadászattal.

Örvös galamb vadászat Magyarországon (Columba palumbus)

Az örvös galamb, költöző madár. Magyarországra általában márciusban érkezik, és októberben vonul el. Az egész ország területén megtalálható. Szívesen keresi fel a gabonafélék tarlóját és az érésben lévő napraforgó táblákat. Itt és beszállóhelyein lehet puskavégre kapni őket.

A lenti űrlap kitöltésével tud vadászati ajánlatot kérni tőlünk!

Vadászati idény

Balkáni gerle (Streptopelia decaocto)
augusztus 15 – január 31.

Örvös galamb (Columba palumbus)
augusztus 15 – január 31.

gerlevadászat

Várjuk partnereink felajánlásait!

Online is várjuk vadászterületek, vadásztársaságok erdőgazdaságok ajánlatait, amit küldöldi vendégeink számára tovább tudunk kínálni.
Tájékoztasson bennünket folyamatosan a lehetőségekről, küldje el egy kattintással az éppen aktuális vadászati lehetőségeket!

Blog

hírek és tippek

A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak; vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba, és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani.

A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.

 

Balogh József

Az őzagancsok alakulása az időjárás és a rendelkezésre álló táplálék függvényében

„Az őzagancsot a legeredetibb, a legváltozatosabb, legfinomabb trófeának tartom. Egyikük sem hasonlít a másikra, önálló egyéniség mind, értékes emléktárgy.” –írja Széchenyi Zsigmond az egykori világutazó magyar vadász.Hazánkban a vadászható fajok közül vadászati...

A vadászatszervezés egy szakma! Ne dőlj be az olcsó ígéreteknek!

Te is tisztában vagy azzal, hogy rohanó világban élünk. Internetről, a médiából folyamatosan ezt hallod. Tudod, hogy nem lazíthatsz, mert lemaradsz, kimaradsz, veszteség fog érni másokkal szemben. Nincs ez másképp a vadászatban sem. Manapság már gyakran találkozni...

Te is csalódtál már rosszul szervezett vadászat miatt? – Nálunk a vadászatod így lesz tökéletes!

Amikor rákeresel egy szolgáltatásra az interneten, – legyen az akár a vadászatod megszervezése - számos különféle hirdetés tárul a szemed elé. Ezek közül első ránézésre nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt. Talán nem is tudsz odafigyelni az apró részletekre!...

SIKERES MAGYARORSZÁGI VADÁSZAT TIPPEK – Így készülj fel a vadászatodra!

Így készülj fel a vadászatodra! Képzeld el, hogy már a lefoglalt Magyarországi vadászatod felé utazol!Ha így van, akkor már biztosan felkerestél minket és részletes segítséget kaptál, hogy az utazásod a legjobban sikerüljön. Elmondtad, hogy mire szeretnél vadászni,...

Gerle

Képgaléria

Tekintse meg a Naturhun Kft.. által szervezett vadászatokon készült fotókat.