fbpx

Mezei nyúl vadászat

A mezei nyúl vadászat Magyarországon valamennyi apróvadfajé közül talán a legfárasztóbb, hiszen igazán eredményesen hajtóvadászaton lehet nyúlra puskázni. Az ilyen mezei nyúlvadászatokon 5-20 vadász és kétszerannyi hajtó részvételével kör- vagy U alakban fogják közre a gyakran 50-100 ha-t meghaladó területrészeket

mouse up

Mezei nyúl (Lepus europaeus)

Nyúl

A mezei nyúl egész Európában elterjedt vadfaj, csak azokról a területekről hiányzik, ahol nyáron sem olvad el a hó, illetve ahonnan egészségügyi problémák miatt kipusztult.

Országunkban mindenütt megtalálható, de a Dunántúl jellemzően nagyvadas megyéiben számuk elenyésző, igazi otthonterületeit az Alföldön találjuk meg. A legjobb nyulas és fácános területek Békés, Csongrád, Szolnok, és Heves megyében vannak, ahová gyakran szervezünk vadászatokat.

Mezei nyúl vadászat Magyarországon

A mezei nyúl vadászat Magyarországon valamennyi apróvadfajé közül talán a legfárasztóbb, hiszen igazán eredményesen hajtóvadászaton lehet nyúlra puskázni. Az ilyen mezei nyúlvadászatokon 5-20 vadász és kétszerannyi hajtó részvételével kör- vagy U alakban fogják közre a gyakran 50-100 ha-t meghaladó területrészeket, s ahogy szűkül a hajtás, úgy próbálják az őszi mélyszántás félméteres barázdái, vagy a leszántatlan kukoricatarló takarása közül a nyulat kiugrasztani és puskavégre kapni.

A november-decemberi időjárás sokszor megtréfálja a vadászokat, és reggel mégoly fagyos, kemény földön induló hajtás egy-két óra elteltével sárdagasztássá válik. Fizikailag felkészületlen ember ezt a megpróbáltatást nehezen tudja végigcsinálni. Száraz vagy hideg időjárás esetén a nyúlban gazdag területeken a napi teríték elérheti a 100-200 db-ot is.

Amennyiben nem kizárólag nyúlra szervezik a vadászatot, akkor igen jó szórakozást nyújt a fácánnal, esetleg fogollyal együtt történő vadászata, ahol fedettebb területrészeket hajt meg 5-10 puskás és ugyanannyi hajtó, és a kis erdőfoltokból, nádasokból, gazos vagy éppen aratatlan területekből kiperdülő nyúl, vagy a vizsla elől felburranó kakas, netán az utolsó zsombékig kitartóan lapuló róka elejtése remek passzió, izgalmas és igen aktív kikapcsolódás.

Az ilyen vegyes terítékek elérhetik a napi 100-200 db-ot is. A be nem fagyott vizek mellett vadászva számíthatunk még vadkacsa előfordulására is. A mezei nyúlvadászat jól ötvözhető nagyvadvadászattal is, különösen izgalmas lehet a disznóhajtással való kombináció. Több vendégünk teszi próbára messzehordó fegyverét oly módon, hogy az apróvad vadászatok közti pihenő napon téli őzsuta selejtezést végez, melyhez még csak el sem kell hagyni a területet.

A lenti űrlap kitöltésével tud vadászati ajánlatot kérni tőlünk!

Vadászati idény

Mezei nyúl (Lepus europaeus)október 1 - december 31.
Üregi nyúl (Oryctolagus cuniculus)egész évben
Nyúl

Blog -  hírek és tippek

 

A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak;
vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba,
és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani. 
A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért. 
Balogh József

 

tovább

 

 

sp-module-title
sp-module-title

Blog - hírek és tippek

 

 A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak;
vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba,
és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani.
A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.
Balogh József

 

tovább

 

 

facan folap 400x275px
jozsi folap2 400x280
vadkacsa02 400x280
muflon
gimszarvas rudli 400x280

logo

H-2053 Herceghalom
Gesztenyés út 11.
Tel.: +36 23 319 041
Fax: +36 23 319 440 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
www.naturhun.hu
Regisztrációs szám: U-000498
EU adószám: 13221388
Adatkezelési tájékoztató

 

Ahol a vadászat kezdődik...

© 2000 - Naturhun | Minden jog fenntartva

 

A weboldal sütiket (cookie) használ. További információ az adatkezelési tájékoztatóban!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom