Mezei nyúl vadászat

A mezei nyúl vadászat Magyarországon valamennyi apróvadfajé közül talán a legfárasztóbb, hiszen igazán eredményesen hajtóvadászaton lehet nyúlra puskázni. Az ilyen mezei nyúlvadászatokon 5-20 vadász és kétszerannyi hajtó részvételével kör- vagy U alakban fogják közre a gyakran 50-100 ha-t meghaladó területrészeket

Mezei nyúl (Lepus europaeus)

mezei nyúl vadászat

A mezei nyúl egész Európában elterjedt vadfaj, csak azokról a területekről hiányzik, ahol nyáron sem olvad el a hó, illetve ahonnan egészségügyi problémák miatt kipusztult.

Országunkban mindenütt megtalálható, de a Dunántúl jellemzően nagyvadas megyéiben számuk elenyésző, igazi otthonterületeit az Alföldön találjuk meg. A legjobb nyulas és fácános területek Békés, Csongrád, Szolnok, és Heves megyében vannak, ahová gyakran szervezünk vadászatokat.

Mezei nyúl vadászat Magyarországon

A mezei nyúl vadászat Magyarországon valamennyi apróvadfajé közül talán a legfárasztóbb, hiszen igazán eredményesen hajtóvadászaton lehet nyúlra puskázni. Az ilyen mezei nyúlvadászatokon 5-20 vadász és kétszerannyi hajtó részvételével kör- vagy U alakban fogják közre a gyakran 50-100 ha-t meghaladó területrészeket, s ahogy szűkül a hajtás, úgy próbálják az őszi mélyszántás félméteres barázdái, vagy a leszántatlan kukoricatarló takarása közül a nyulat kiugrasztani és puskavégre kapni.

A november-decemberi időjárás sokszor megtréfálja a vadászokat, és reggel mégoly fagyos, kemény földön induló hajtás egy-két óra elteltével sárdagasztássá válik. Fizikailag felkészületlen ember ezt a megpróbáltatást nehezen tudja végigcsinálni. Száraz vagy hideg időjárás esetén a nyúlban gazdag területeken a napi teríték elérheti a 100-200 db-ot is.

Amennyiben nem kizárólag nyúlra szervezik a vadászatot, akkor igen jó szórakozást nyújt a fácánnal, esetleg fogollyal együtt történő vadászata, ahol fedettebb területrészeket hajt meg 5-10 puskás és ugyanannyi hajtó, és a kis erdőfoltokból, nádasokból, gazos vagy éppen aratatlan területekből kiperdülő nyúl, vagy a vizsla elől felburranó kakas, netán az utolsó zsombékig kitartóan lapuló róka elejtése remek passzió, izgalmas és igen aktív kikapcsolódás.

Az ilyen vegyes terítékek elérhetik a napi 100-200 db-ot is. A be nem fagyott vizek mellett vadászva számíthatunk még vadkacsa előfordulására is. A mezei nyúlvadászat jól ötvözhető nagyvadvadászattal is, különösen izgalmas lehet a disznóhajtással való kombináció. Több vendégünk teszi próbára messzehordó fegyverét oly módon, hogy az apróvad vadászatok közti pihenő napon téli őzsuta selejtezést végez, melyhez még csak el sem kell hagyni a területet.

A lenti űrlap kitöltésével tud vadászati ajánlatot kérni tőlünk!

Vadászati idény

Mezei nyúl (Lepus europaeus)
október 1 – december 31.

Üregi nyúl (Oryctolagus cuniculus)
egész évben

mezei nyúl vadászat

Várjuk partnereink felajánlásait!

Online is várjuk vadászterületek, vadásztársaságok erdőgazdaságok ajánlatait, amit küldöldi vendégeink számára tovább tudunk kínálni.
Tájékoztasson bennünket folyamatosan a lehetőségekről, küldje el egy kattintással az éppen aktuális vadászati lehetőségeket!

Blog

hírek és tippek

A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak; vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba, és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani.

A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.

 

Balogh József

Az őzagancsok alakulása az időjárás és a rendelkezésre álló táplálék függvényében

„Az őzagancsot a legeredetibb, a legváltozatosabb, legfinomabb trófeának tartom. Egyikük sem hasonlít a másikra, önálló egyéniség mind, értékes emléktárgy.” –írja Széchenyi Zsigmond az egykori világutazó magyar vadász.Hazánkban a vadászható fajok közül vadászati...

A vadászatszervezés egy szakma! Ne dőlj be az olcsó ígéreteknek!

Te is tisztában vagy azzal, hogy rohanó világban élünk. Internetről, a médiából folyamatosan ezt hallod. Tudod, hogy nem lazíthatsz, mert lemaradsz, kimaradsz, veszteség fog érni másokkal szemben. Nincs ez másképp a vadászatban sem. Manapság már gyakran találkozni...

Te is csalódtál már rosszul szervezett vadászat miatt? – Nálunk a vadászatod így lesz tökéletes!

Amikor rákeresel egy szolgáltatásra az interneten, – legyen az akár a vadászatod megszervezése - számos különféle hirdetés tárul a szemed elé. Ezek közül első ránézésre nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt. Talán nem is tudsz odafigyelni az apró részletekre!...

SIKERES MAGYARORSZÁGI VADÁSZAT TIPPEK – Így készülj fel a vadászatodra!

Így készülj fel a vadászatodra! Képzeld el, hogy már a lefoglalt Magyarországi vadászatod felé utazol!Ha így van, akkor már biztosan felkerestél minket és részletes segítséget kaptál, hogy az utazásod a legjobban sikerüljön. Elmondtad, hogy mire szeretnél vadászni,...

Nyúl

Képgaléria

Tekintse meg a Naturhun Kft.. által szervezett vadászatokon készült fotókat.