mouse up

Vadászható fajok

Gímszarvas

Gímszarvas

A Magyarországi erdők „koronás királya” Európában és a Közel-Keleten őshonos. Létszámát tekintve a Nyugat-Európai állományok jelentősek, de a minőséget a Közép-Európai állomány képviseli, hazánkkal az élen. A szarvas Magyarország legjelentősebb nagyvadja.

Őz

Őz

Eurázsiában igen elterjedt vadfaj. Az európai őz korábbi keleti irányban a Baltikum – Fekete-tenger között húzódó elméleti határig terjedt, napjainkban azonban már elérte az Ural – Volga vidékét. A nálunk megtalálható alfaja Közép-Európa leggyakoribb és egyben legkisebb „nagyvadja”.

Dám

Dám

A dám valaha Európában is őshonos volt, de a jégkorszakban kipusztult, Kis-Ázsiában azonban megmaradt. Hazánkban a visszatelepítéseknek köszönhetően található meg, újból nagyon jól alkalmazkodott hazánk természeti adottságaihoz.

Muflon

Muflon

A hazánkban nem őshonos faj Korzika és Szardínia szigetéről származik, innen telepítették be Európába és a tengerentúlra. Magyarországra 1868-69-ben Nyitra megyébe hozták be az első példányokat. Ma az ország középhegységi területein gyakorlatilag mindenütt előfordul.

Vaddisznó

Vaddisznó

Erdeink legnagyobb létszámú csülkösvadja leginkább a Dunántúlon, az Északi-középhegységben, valamint a Pilisben fordul elő, de ma már az Alföldön is rendszeresen megtalálható. Élőhelye főleg a kiterjedt aljnövényzettel, nedves talajjal, ingoványokkal, mocsarakkal teli lomberdők.

Apróvad

Apróvad

Magyarország elképesztően gazdag apróvad állományáról különösen híres volt jó néhány évtizeddel ezelőtt. Azóta ugyan jelentősen csökkent az állomány, de a keresővadászat (ismertebb nevén bokrászás) még mindig népszerű, mind a vadászok, mind négy lábú társaik számára élvezetes.

Vadászati hírlevél feliratkozás
Vadászati hírlevél feliratkozás

Kérje hírlevelünket!

ALT Akt kin. Fajok Blokk 001
ALT Akt kin. Fajok Blokk 001

Továbbra is várjuk Partnereink felajánlásait!

Honlapunk megújulásával egyszerűbbé vált a felajánlások elküldése is.

Online is várjuk vadászterületek, vadásztársaságok, erdőgazdaságok ajánlatait, amit külföldi vendégeink számára tovább tudunk kínálni. Tájékoztasson bennünket folyamatosan a lehetőségekről, küldje el egy kattintással az éppen aktuális vadászati lehetőségeket!

érdekel

Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum

logo

H-2053 Herceghalom
Gesztenyés út 11.
Tel.: +36 23 319 041
Fax: +36 23 319 440 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  
www.naturhun.hu
Regisztrációs szám: U-000498
EU adószám: 13221388
Adatvédelmi nyilatkozat

 

Ahol a vadászat kezdődik...

© 2000 - 2017 Naturhun | Minden jog fenntartva
Honlapkészítés: Illum Marketing Stúdió