mouse up

Gerle (Columbidae)

Gerle

Nyáron egyre nagyobb népszerűségnek örvend a galambvadászat, mely kiváló lőgyakorlat minden vadásznak.

Balkáni gerle

Eredeti elterjedési területe Kis-Ázsiától kiindulva Közép-Ázsiában, Indián keresztül Hátsó-Indiáig terjedt. Lassú terjeszkedése e században kezdődött, ami hamarosan robbanásszerűvé vált.

Magyarországi elterjedése

A balkáni gerle az 1920-as években Románia felől érkezett a Dél-alföldre, s kiváló alkalmazkodóképességét bizonyítva hamarosan elterjedt az egész ország területén. Ma már a síkságtól a hegyvidékig mindenhol megtalálható, abszolút kultúrakövető faj. Egyes populációi kimondottan emberi településekre, illetve azok köré települtek, de mezőgazdasági területeken is előfordul, mint fészkelő, olykor erdőszélek, galériaerdők is otthont adnak neki. Táplálkozni kora reggel és kora délután kijár a mezőgazdasági táblákra, előszeretettel a napraforgóra. Éppen ezért vendégeinknek elsősorban a Budapest közeli napraforgótáblákon szervezzük a gerlevadászatot, és kellemes, minden igényt kielégítő kis panziókban szállásoljuk el őket.

Ajánlott vadászati idénye

Mivel a mezőgazdasági termények nagy része augusztus végén, szeptember elején érik be, ekkor tudjuk a jól szervezett vadászatainkat a vendégeink igényeinek figyelembe vételével maximális színvonalon megszervezni, ami kiválóan kombinálható kacsavadászattal is.

Örvös galamb

Az örvös galamb, költöző madár. Magyarországra általában márciusban érkezik, és októberben vonul el. Az egész ország területén megtalálható. Szívesen keresi fel a gabonafélék tarlóját. Itt és beszállóhelyein lehet puskavégre kapni őket.
A vadgerle csak a Környezetvédelmi Minisztérium külön engedélyével vadászható!

Gerle

Vadászati idény

Balkáni gerle (Streptopelia decaocto)augusztus 15 – január 31.
Örvös galamb (Columba palumbus)augusztus 15 – január 31.
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum
Fotóalbum

logo

H-2053 Herceghalom
Gesztenyés út 11.
Tel.: +36 23 319 041
Fax: +36 23 319 440 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  
www.naturhun.hu
Regisztrációs szám: U-000498
EU adószám: 13221388
Adatvédelmi nyilatkozat

 

Ahol a vadászat kezdődik...

© 2000 - 2017 Naturhun | Minden jog fenntartva
Honlapkészítés: Illum Marketing Stúdió