Magyarország

Elhelyezkedés

Magyarország a Kárpát-medencében, Közép-Európában található. Szomszédaink északon Szlovákia, észak-keleten Ukrajna, keleten Románia, délen Szerbia és Horvátország, dél-nyugaton Szlovénia, nyugaton Ausztria.

Parlament

Terület: 93.032 km2
Lakosság: 10.102.000
Idő: GMT + 1
Nyelv: magyar
A magyar kísérő vadászok többnyire beszélik a német vadászati szaknyelvet.
Pénznem: forint
Vallás: katolikus, református
Államforma: köztársaság
Főváros: Budapest
Megyék: 19

Természeti adottságok

Magyarország körülbelül fele sík terület. A természeti tényezőket tekintve az országot hat nagy tájegységre oszthatjuk fel: Alföld, Kisalföld, Dunántúli-középhegység, Dunántúli-dombság, Alpokalja, Északi-középhegység. Az Alföld Magyarország legjellemzőbb és legnagyobb tájegysége. A Dunától nyugatra található a Dunántúli-középhegység 400-700 m közötti vonulatai. A Dunántúli-dombság változatos domborzatú vidék, a Balaton – Zala – Sió által határolt területen. Az északi országrész tenger feletti magassága 500-1000 m között van. Magyarország legmagasabb pontja a Kékes, 1014 m, két legfontosabb folyója a Duna és a Tisza. A Balaton nem csak Magyarország, hanem Közép-Európa legnagyobb tava is. Júniustól augusztusig vize fürdőzésre is alkalmas.
Sok-sok látnivaló, érdekesség várja nem csak a vadászokat, de a természetfotósokat, madármegfigyelőket, természetjárókat; a gazdag állat- és növényvilággal büszkélkedő erdők, mezők, folyó- és tópartok a természetkedvelők igazi paradicsoma minden évszakban.

Éghajlat

Magyarország éghajlata kontinentális: a nyár meleg, a tél hideg. A legmelegebb hónap a július, középhőmérséklete 21,7 °C. A leghidegebb hónap a január, melynek középhőmérséklete – 1,2 °C.
A napsütéses órák száma igen kedvező, 1800 és 2050 óra között van.
A csapadék éves mennyisége az Alföld középső részén 500-550 mm, a középhegységi régióban 600-800 mm. A legtöbb csapadékos nap ősz végén és tél elején, a legkevesebb nyár végén fordul elő.

Közlekedés

Nemzetközi repülőterünk, a Liszt Ferenc repülőtér Budapesten európai, észak-amerikai, távol-keleti, afrikai és közel-keleti országok repülőtereivel egyaránt forgalmi kapcsolatban van. Autópályáink, közutaink szerte behálózzák az országot. Az országos közutakból 8297,7 km főút, amelyből 2 258,3 km „E” út, vagyis az európai úthálózat része. A gyorsforgalmi úthálózat (autópályák, autóutak) hossza 1 272,6 km, autópálya csomóponti ágakkal együtt pedig 1 682,3 km.

Ausztria felől közúton érkező vadászvendégeinknek a Nickelsdorf – Hegyeshalom, Deutschkreutz – Kópháza ill. Heiligenkreutz – Rábafüzes határátkelőket ajánljuk.

Magyar autópályák

Az autópályák egységesen fizetősek, használatuk előre váltott matricával lehetséges. A matricák megvásárolhatók a nagyobb benzinkutaknál és a nagyobb postahivatalokban és határátkelőhelyeken.

Várjuk partnereink felajánlásait!

Online is várjuk vadászterületek, vadásztársaságok erdőgazdaságok ajánlatait, amit küldöldi vendégeink számára tovább tudunk kínálni.
Tájékoztasson bennünket folyamatosan a lehetőségekről, küldje el egy kattintással az éppen aktuális vadászati lehetőségeket!

Blog

Hírek és tippek

A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak; vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba, és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani.

A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.

 

Balogh József

Az őzagancsok alakulása az időjárás és a rendelkezésre álló táplálék függvényében

„Az őzagancsot a legeredetibb, a legváltozatosabb, legfinomabb trófeának tartom. Egyikük sem hasonlít a másikra, önálló egyéniség mind, értékes emléktárgy.” –írja Széchenyi Zsigmond az egykori világutazó magyar vadász.Hazánkban a vadászható fajok közül vadászati...

A vadászatszervezés egy szakma! Ne dőlj be az olcsó ígéreteknek!

Te is tisztában vagy azzal, hogy rohanó világban élünk. Internetről, a médiából folyamatosan ezt hallod. Tudod, hogy nem lazíthatsz, mert lemaradsz, kimaradsz, veszteség fog érni másokkal szemben. Nincs ez másképp a vadászatban sem. Manapság már gyakran találkozni...

Te is csalódtál már rosszul szervezett vadászat miatt? – Nálunk a vadászatod így lesz tökéletes!

Amikor rákeresel egy szolgáltatásra az interneten, – legyen az akár a vadászatod megszervezése - számos különféle hirdetés tárul a szemed elé. Ezek közül első ránézésre nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt. Talán nem is tudsz odafigyelni az apró részletekre!...

SIKERES MAGYARORSZÁGI VADÁSZAT TIPPEK – Így készülj fel a vadászatodra!

Így készülj fel a vadászatodra! Képzeld el, hogy már a lefoglalt Magyarországi vadászatod felé utazol!Ha így van, akkor már biztosan felkerestél minket és részletes segítséget kaptál, hogy az utazásod a legjobban sikerüljön. Elmondtad, hogy mire szeretnél vadászni,...