Vaddisznóvadászat

A vaddisznó vadászat Magyarországon a vadászok körében a legkedveltebb. Les- vagy cserkelővadászata holdvilágnál a legszebb. Legnépszerűbb módja a téli disznóhajtás. A vadászatot nagy területen, nagy létszámú vadásszal, sok hajtóval és kutyával rendezik. Disznóhajtásban más vad nem lőhető, a terítéket legfeljebb néhány róka és aranysakál színesíti.

Vaddisznó (Sus scrofa)

vaddisznóvadászat

A disznófélék családjának egyetlen európai képviselője a hazánkban is megtalálható vaddisznó, amely Európában, Ázsiában és Afrika északi részén őshonos, de betelepítették Észak- és Dél-Amerikába is.

Erdeink legnagyobb létszámú csülkösvadja leginkább a Dunántúlon, az Északi-középhegységben, valamint a Pilisben (az egykori magyar királyok híres vadászterületein) fordul elő, de ma már az Alföldön is rendszeresen megtalálható. Élőhelye főleg a kiterjedt aljnövényzettel, nedves talajjal, ingoványokkal, mocsarakkal teli lomberdők. Megtalálhatóak a tűlevelű erdőkben, cserjés vidékeken, esetleg nádas tóparti területeken vagy dúsan borított mezőségeken is. Megfigyelhető, hogy nappali pihenőhelye sokszor a nagy kukorica- és napraforgótáblákban van, s csak éjjel keresi fel turkálni az erdőt. Főleg eső után a réteket, legelőket is kedveli, ahol giliszták után kutat.

Elterjedéséből, szaporodási viszonyaiból adódóan ma Magyarország olyan vadfajának tekinthető, mely minden vadász számára elérhető, akár egyéni, akár társas vadászatok során.

Vaddisznóvadászat Magyarországon

A vaddisznó vadászat Magyarországon a vadászok körében a legkedveltebb. Les- vagy cserkelővadászata holdvilágnál a legszebb. A vaddisznó óvatos magatartása, jó hallása és szaglása, valamint intelligenciája a vadász számára különösen érdekessé teszi.

Szűkebb társaság kedvelt vadászata a terelés, egyes területeken a vaddisznón kívül a dám-, gím-, muflon-, illetve az őztarvad is elejthető. Természetesen róka és elvétve aranysakál is kerül a terítékre. Ez a vadászat kis területen, kevés vadásszal, kutyák nélkül történik.

A vaddisznó vadászat Magyarországon legnépszerűbb módja a téli disznóhajtás. A vadászatot nagy területen, nagy létszámú vadásszal, sok hajtóval és kutyával rendezik. Disznóhajtásban más vad nem lőhető, a terítéket legfeljebb néhány róka és aranysakál színesíti. Felejthetetlen élményt nyújtanak a télen, hóban megrendezett hajtások, a vaddisznókat hajtó kutyák egyre közeledő ugatását hallva, mozdulatlanul várni a kitörő vaddisznókondát vagy az óvatosan menekülő remete kant.

A zárt téri tartás legkedveltebb nagyvadja vaddisznóskertekben is él. Disznóhajtást gyakran tartanak vadaskertben is, ahol a napi teríték akár az 50-200 db-ot is elérheti. Ezek a disznók semmivel sem szelídebbek, mint szabadon élő társaik, mivel különösen ügyelnek arra, hogy a vaddisznó ne szokja meg az ember közelségét.

A lenti űrlap kitöltésével tud vadászati ajánlatot kérni tőlünk!

Várjuk partnereink felajánlásait!

Online is várjuk vadászterületek, vadásztársaságok erdőgazdaságok ajánlatait, amit küldöldi vendégeink számára tovább tudunk kínálni.
Tájékoztasson bennünket folyamatosan a lehetőségekről, küldje el egy kattintással az éppen aktuális vadászati lehetőségeket!

Magyarország világhírű vadkan trófeái

Elejtés helye

Bírált agyarhossz

CIC pontszám

Világranglista helyezés

Budakeszi (2003)

27,55 cm

162,85 CIC

1.

Budakeszi (2000)

25,50 cm

154,80 CIC

4.

Szín (1995)

28,15 cm

144,90 CIC

12.

Hőgyész (2004)

25,50 cm

140,85 CIC

33.

Nádasdladány (1999)

24,65 cm

140,30 CIC

36.

Budakeszi (2002)

21,50 cm

139,55 CIC

44.

Budakeszi (2004)

22,75 cm

137,60 CIC

Budakeszi (2004)

23,75 cm

137,10 CIC

Hőgyész (2004)

25,55 cm

136,00 CIC

Valkó (1970)

23,50 cm

135,75 CIC

Szín (2004)

26,70 cm

135,50 CIC

Ivánc (1983)

23,00 cm

135,20 CIC

Vadászati idény

Kan, süldő, malac: egész évben
Koca: egész évben

CIC pontozás

110,00-114,99 bronz

115,00-219,99 ezüst

120,00 felett arany

vaddisznó vadászat

Blog

hírek és tippek

A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak; vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba, és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani.

A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.

 

Balogh József

Az őzagancsok alakulása az időjárás és a rendelkezésre álló táplálék függvényében

„Az őzagancsot a legeredetibb, a legváltozatosabb, legfinomabb trófeának tartom. Egyikük sem hasonlít a másikra, önálló egyéniség mind, értékes emléktárgy.” –írja Széchenyi Zsigmond az egykori világutazó magyar vadász.Hazánkban a vadászható fajok közül vadászati...

A vadászatszervezés egy szakma! Ne dőlj be az olcsó ígéreteknek!

Te is tisztában vagy azzal, hogy rohanó világban élünk. Internetről, a médiából folyamatosan ezt hallod. Tudod, hogy nem lazíthatsz, mert lemaradsz, kimaradsz, veszteség fog érni másokkal szemben. Nincs ez másképp a vadászatban sem. Manapság már gyakran találkozni...

Te is csalódtál már rosszul szervezett vadászat miatt? – Nálunk a vadászatod így lesz tökéletes!

Amikor rákeresel egy szolgáltatásra az interneten, – legyen az akár a vadászatod megszervezése - számos különféle hirdetés tárul a szemed elé. Ezek közül első ránézésre nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt. Talán nem is tudsz odafigyelni az apró részletekre!...

SIKERES MAGYARORSZÁGI VADÁSZAT TIPPEK – Így készülj fel a vadászatodra!

Így készülj fel a vadászatodra! Képzeld el, hogy már a lefoglalt Magyarországi vadászatod felé utazol!Ha így van, akkor már biztosan felkerestél minket és részletes segítséget kaptál, hogy az utazásod a legjobban sikerüljön. Elmondtad, hogy mire szeretnél vadászni,...

Vaddisznó

Képgaléria

Tekintse meg a Naturhun Kft. által szervezett vadászatokon készült fotókat.