Őzvadászat

Az őzbakvadászat Magyarországon április 15-ével kezdődik. A vendégeink nagy része ezt az időszakot választja, ekkor lehet a legjobb őzbakokat puskavégre kapni. Vadászati szempontból különleges élményt nyújt az üzekedési időszak, mely július 3. hetétől augusztus közepéig tart. Az őzet síppal hívják be, amely különleges atmoszférát teremt a vadászathoz.

Őz (Capreolus capreolus)

őzvadászat

Az őz Eurázsiában igen elterjedt. Az európai őz korábbi keleti irányban a Baltikum – Fekete-tenger között húzódott elméleti határig terjedt, napjainknak azonban már elérte az Ural–Volga vidékét. Előfordul Skandinávia déli részén, valamint Kis- és Elő-Ázsiában. A nálunk megtalálható alfaja Közép-Európa leggyakoribb és egyben legkisebb „nagyvadja”.

A legjobb bakok a Tisza és a Kőrös folyók mentén, Szolnok és Békés megyében fordulnak elő. A Dunántúl őzállománya is jelentős, minősége közepes. Legfőbb élőhelye a szétszórt, mezőkkel és rétekkel tarkított erdőszélek cserjékben és aljnövényzetben gazdag, ritka faállományai. Kora nyáron szeret a földeken és a magas gabonában pihenni.

A Magyarországon terítékre hozott őzek trófeái a világelsők között szerepelnek, bizonyítva a hazai őzgazdálkodás kiemelkedő színvonalát.

Őzbakvadászat Magyarországon

Az őzbakvadászat Magyarországon április 15-ével kezdődik. A vendégeink nagy része ezt az időszakot választja, ekkor lehet a legjobb őzbakokat puskavégre kapni. Vadászati szempontból különleges élményt nyújt az üzekedési időszak, mely július 3. hetétől augusztus közepéig tart. Az őzet síppal hívják be, amely különleges atmoszférát teremt a vadászathoz. A vadász síppal utánozza az őzsuta hívó, vagy panasz hangját, s ilyenkor még a máskor oly óvatos, öreg bakok is puskavégre kerülhetnek. Gyakran nem az a vad reagál a leggyorsabban a hívásra, amelyre számít a puskás ember, ekkor az is előfordul, hogy az egész tavaszi szezonban nem látott bakok felbukkanhatnak és terítékre kerülhetnek. Őzre magaslesről, cserkelve vagy barkácsolva vadászunk. Az őzbakvadászat nyáron kiegészíthető vadkacsa és gerlevadászattal éppúgy, mint a vaddisznó elejtésével.

Az őz tarvad vadászat Magyarországon a mezőgazdasági termények betakarítását követően, a késő őszi időszakban kezdődik. Barkácsolva, cserkelve és magaslesről történik a vadászata.

A lenti űrlap kitöltésével tud vadászati ajánlatot kérni tőlünk!

Várjuk partnereink felajánlásait!

Online is várjuk vadászterületek, vadásztársaságok erdőgazdaságok ajánlatait, amit küldöldi vendégeink számára tovább tudunk kínálni.
Tájékoztasson bennünket folyamatosan a lehetőségekről, küldje el egy kattintással az éppen aktuális vadászati lehetőségeket!

Magyarország világhírű őzbak trófeái

Elejtés helye

Bírált trófeatömeg

CIC pontszám

Világranglista helyezés

Jászkisér (1975)

770 g

231,53 CIC

2.

Abádszalók (1993)

769 g

230,75 CIC

3.

Martonvásár (1965)

766,5 g

228,68 CIC

4.

Napkor (2004)

810 g

214,65 CIC

6.

Tarnaméra (1988)

750,7 g

212,64 CIC

7.

Árpádhalom (2000)

682 g

208,13 CIC

10.

Földeák (2002)

843 g

207,80 CIC

11.

Napkor (2005)

736 g

205,92 CIC

12.

Martfű (2005)

776 g

202,92 CIC

14.

Kisköre (1975)

792 g

201,92 CIC

15.

Hajdúdorog (2005)

752 g

201,18 CIC

18.

Boldog (1974)

660 g

198,10 CIC

22.

Vadászati idény

Őzbak:
április 15. – szeptember 30.

Suta, gida:
október 1 – február utolsó napja

CIC pontozás

105,00-114,99 bronz

115,00-129,99 ezüst

130,00-tól arany

őzbak

Blog

hírek és tippek

A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak; vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba, és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani.

A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.

 

Balogh József

Az őzagancsok alakulása az időjárás és a rendelkezésre álló táplálék függvényében

„Az őzagancsot a legeredetibb, a legváltozatosabb, legfinomabb trófeának tartom. Egyikük sem hasonlít a másikra, önálló egyéniség mind, értékes emléktárgy.” –írja Széchenyi Zsigmond az egykori világutazó magyar vadász.Hazánkban a vadászható fajok közül vadászati...

A vadászatszervezés egy szakma! Ne dőlj be az olcsó ígéreteknek!

Te is tisztában vagy azzal, hogy rohanó világban élünk. Internetről, a médiából folyamatosan ezt hallod. Tudod, hogy nem lazíthatsz, mert lemaradsz, kimaradsz, veszteség fog érni másokkal szemben. Nincs ez másképp a vadászatban sem. Manapság már gyakran találkozni...

Te is csalódtál már rosszul szervezett vadászat miatt? – Nálunk a vadászatod így lesz tökéletes!

Amikor rákeresel egy szolgáltatásra az interneten, – legyen az akár a vadászatod megszervezése - számos különféle hirdetés tárul a szemed elé. Ezek közül első ránézésre nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt. Talán nem is tudsz odafigyelni az apró részletekre!...

SIKERES MAGYARORSZÁGI VADÁSZAT TIPPEK – Így készülj fel a vadászatodra!

Így készülj fel a vadászatodra! Képzeld el, hogy már a lefoglalt Magyarországi vadászatod felé utazol!Ha így van, akkor már biztosan felkerestél minket és részletes segítséget kaptál, hogy az utazásod a legjobban sikerüljön. Elmondtad, hogy mire szeretnél vadászni,...

Őzbak

Tekintse meg a Naturhun Kft. által szervezett vadászatokon készült fotókat.