Gímszarvas vadászat

A gímszarvas vadászat Magyarországon a vadászélmények csúcsa. Gímbikára leginkább párzási idejében, bőgésben vadásznak, amelynek vadászati idénye szeptember elsejével kezdődik, de maga a bőgés nagyon eltérően (területektől függően) indul el.

Ilyenkor a szarvas óvatos magatartása megváltozik, csak az ősi ösztöneire hallgat, ezt sok – bőgőkürtöt ügyesen kezelő – vadász megtapasztalhatja.

Gímszarvas (Cervus elaphus)

gímszarvas vadászat

A Magyarországi erdők „koronás királya” Európában és a Közel-Keleten őshonos. Létszámát tekintve a Nyugat-Európai állományok jelentősek, de a minőséget a Közép-Európai állomány képviseli, hazánkkal az élen. A szarvas Magyarország legjelentősebb nagyvadja.

Az ország leghíresebb szarvaspopulációja a dél-dunántúli részen, Zala, Somogy és Baranya megyében található. Közepes minőségűek a Nyugat- és Észak-Dunántúl, valamint az Északi-középhegység szarvasai. A kiváló minőség a Magyarországon adott, a szarvas számára optimális élőhely meglétének és a tudatos vadgazdálkodásnak köszönhető. Ez a vadfaj az aljnövényzetben dús tölgyeseket, liget- és szálerdőket, akácosokat kedveli, amelyeket a táplálkozásban oly fontos szerepet játszó mezőgazdasági területek szabdalnak, így ideálissá téve a vad számára az élőhelyet, ahol a nyugalom és a táplálék együtt megtalálható. A nagy erdőgazdaságok megtehetik és meg is teszik, hogy ezeket a vad számára oly fontos területeket, ahol az ősidők óta meglévő bőgőhelyek is kialakultak, komoly erőfeszítések árán is, de fenntartják

Gímszarvas vadászat Magyarországon

A gímszarvas vadászat Magyarországon a vadászélmények csúcsa. Gímbikára leginkább párzási idejében, bőgésben vadásznak, amelynek vadászati idénye szeptember elsejével kezdődik, de maga a bőgés nagyon eltérően (területektől függően) indul el. Baranya, Zala megyékben általában már augusztus végén elkezdődik, míg Nógrád, ill. Heves megyében általában csak szeptember első hete után kezdődik el és természetesen ennek megfelelően szeptember végéig is elhúzódik. Ilyenkor a szarvas óvatos magatartása megváltozik, csak az ősi ösztöneire hallgat, ezt sok – bőgőkürtöt ügyesen kezelő – vadász megtapasztalhatja. A bőgési időszak után kezdődik a selejtbikák vadászata, mely január végéig tart. Ilyenkor van lehetőség a gyenge bikák selejtezésére. Szarvastehén, -ünő, -borjú elejtésére a téli terelővadászatokon is sor kerülhet.

A gímszarvas vadászata történhet magaslesről, cserkelve vagy esetleg lovasfogattal kombinálva. Általában a hajnali órák alkalmasak a nagyon kedvelt gyalogos cserkelésre, amikor a hajnali ködből kibontakozó koronás bika látványa – életre szóló felejthetetlen pillanatként – szinte bevésődik a vadászember szívébe.

Várjuk partnereink felajánlásait!

Online is várjuk vadászterületek, vadásztársaságok erdőgazdaságok ajánlatait, amit küldöldi vendégeink számára tovább tudunk kínálni.
Tájékoztasson bennünket folyamatosan a lehetőségekről, küldje el egy kattintással az éppen aktuális vadászati lehetőségeket!

Magyarország világhírű gímbika trófeái

Elejtés helye

Bírált trófeatömeg

CIC pontszám

Világranglista helyezés

Kaparancsa (1986)

14,50 kg

271,00 CIC

3.

Pusztakovácsi (1981) 

14,00 kg

269,89 CIC

6.

Lábod (2001)

16,81 kg

265,67 CIC

7.

Vörösalma (2002)

14,05 kg

263,88 CIC

8.

Kerecseny (2000)

13,98 kg

263,30 CIC

9.

Szentpéterfölde (1992)

14,70 kg

261,29 CIC

12.

Hahót (1985)

16,40 kg

260,07 CIC

15.

Noszlop (1992)

12,68 kg

260,02 CIC

16.

Bajcsa (1989)

14,75 kg

257,88 CIC

17.

Nagykanizsa (1981)

11,75 kg

257,15 CIC

18.

Bezeréd (1982)

12,95 kg

256,97 CIC

19.

Kisbárapáti (1985)

13,75 kg

255,45 CIC

23.

Vadászati idény

Golyóérett szarvasbika: szeptember 1 – október 31.
Selejtbika: szeptember 1 – január 31.
Tehén, ünő: szeptember 1 – január 31.
Borjú: szeptember 1 – február utolsó napja
(tehén, ünő, borjú elejtése leginkább a selejtezési időben)

CIC pontozás

170,00-189,99 bronz

190,00-209,99 ezüst

210,00-tól arany

gímszarvas vadászat

Blog

hírek és tippek

A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak; vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba, és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani.

A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.

 

Balogh József

Az őzagancsok alakulása az időjárás és a rendelkezésre álló táplálék függvényében

„Az őzagancsot a legeredetibb, a legváltozatosabb, legfinomabb trófeának tartom. Egyikük sem hasonlít a másikra, önálló egyéniség mind, értékes emléktárgy.” –írja Széchenyi Zsigmond az egykori világutazó magyar vadász.Hazánkban a vadászható fajok közül vadászati...

A vadászatszervezés egy szakma! Ne dőlj be az olcsó ígéreteknek!

Te is tisztában vagy azzal, hogy rohanó világban élünk. Internetről, a médiából folyamatosan ezt hallod. Tudod, hogy nem lazíthatsz, mert lemaradsz, kimaradsz, veszteség fog érni másokkal szemben. Nincs ez másképp a vadászatban sem. Manapság már gyakran találkozni...

Te is csalódtál már rosszul szervezett vadászat miatt? – Nálunk a vadászatod így lesz tökéletes!

Amikor rákeresel egy szolgáltatásra az interneten, – legyen az akár a vadászatod megszervezése - számos különféle hirdetés tárul a szemed elé. Ezek közül első ránézésre nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt. Talán nem is tudsz odafigyelni az apró részletekre!...

SIKERES MAGYARORSZÁGI VADÁSZAT TIPPEK – Így készülj fel a vadászatodra!

Így készülj fel a vadászatodra! Képzeld el, hogy már a lefoglalt Magyarországi vadászatod felé utazol!Ha így van, akkor már biztosan felkerestél minket és részletes segítséget kaptál, hogy az utazásod a legjobban sikerüljön. Elmondtad, hogy mire szeretnél vadászni,...

Gímszarvas

képgaléria

Tekintse meg a Naturhun Kft. által szervezett vadászatokon készült fotókat.