Vízivad vadászat

Magyarország rendkívül kedvező adottságaival a vízivad vadászatot kedvelők paradicsomának számít.

Tőkés réce (Anas platyrhynchos) vadászat

vizivad vadászat

Magyarország rendkívül kedvező adottságaival a vízivad vadászatot kedvelők paradicsomának számít. Récefélékből a tőkés réce vadászható.

Szeptembertől a húzáson történő vadászat kiegészíthető a vízre beszállt récék, valamint a szárcsa napközben történő vadászatával. Mindkét vadászati mód sok külföldi vendéget vonz Magyarországra, akik közül igen sok a kutyás vadász, akik kedvenc négylábú vadásztársukkal egyetemben nagyszerűen szórakoznak a tó- ill. folyópartokon rendezett vadászatokon.

A tenyésztett réce vadászata is igen kedvelt vendégeink körében, mert a vadréceállomány költési problémáit teljesen kiküszöböli. Ezen récék vadászatánál nincsen napi elejtési korlátozás.

A nyár végi, ősz eleji vadkacsa vadászata nagyszerűen kombinálható gerlevadászattal, később pedig fácán- és egyéb apróvadvadászattal.

Vadliba vadászat Magyarországon (Anseridae)

Az ország néhány területén lehetőség van vadliba vadászatra. Kiemelkedő vadlibás víznek számít a Duna, a Tisza, a Dráva folyó és a legnagyobb halastavak pl. Hortobágy, Biharugra, Fehértó, Tata stb. A néha több ezres csapatokban a vízen éjszakázó libacsapatok korán reggel dörgő robajjal kerekednek fel, és keresik fel a kukoricatáblákat és az erős gabona vetéseket.

A vonulási helyeket ismerő hivatásos vadászok napokon keresztül figyelik a csapatok mozgását és a mezőgazdasági földeken „lesgödrök” ásásával készítik elő vendégeik számára az eredményes libavadászatot. Különösen eredményes lehet a ködös időben történő vadliba vadászat, amikor a vadlibák a megszokottnál lényegesen alacsonyabban repülnek.

Bármely más apróvad-vadászattal, pl. nyúl-, fácán-, vagy nagyvad vadászatával is jól kombinálható.

A lenti űrlap kitöltésével tud vadászati ajánlatot kérni tőlünk!

Vadászati idény

Tőkés réce (Anas platyrhynchos) augusztus 15 – január 31.
Szárcsa (Fulica atra) szeptember 1 – január 31.
Félvadkacsa január 1 – december 31.
Vetési lúd (Anser fabalis) október 1 – január 31.
Nagy lilik (Anser albifrons) október 1 – január 31.
Kanadai lúd (Branta canadensis) október 1 – január 31.
Nílusi lúd (Alopochen aegyptiacus) október 1 – január 31.
Nyári lúd (Anser anser) október 1 – december 31.

vadkacsa

Várjuk partnereink felajánlásait!

Online is várjuk vadászterületek, vadásztársaságok erdőgazdaságok ajánlatait, amit küldöldi vendégeink számára tovább tudunk kínálni.
Tájékoztasson bennünket folyamatosan a lehetőségekről, küldje el egy kattintással az éppen aktuális vadászati lehetőségeket!

Blog

hírek és tippek

A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak; vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba, és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani.

A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.

 

Balogh József

Az őzagancsok alakulása az időjárás és a rendelkezésre álló táplálék függvényében

„Az őzagancsot a legeredetibb, a legváltozatosabb, legfinomabb trófeának tartom. Egyikük sem hasonlít a másikra, önálló egyéniség mind, értékes emléktárgy.” –írja Széchenyi Zsigmond az egykori világutazó magyar vadász.Hazánkban a vadászható fajok közül vadászati...

A vadászatszervezés egy szakma! Ne dőlj be az olcsó ígéreteknek!

Te is tisztában vagy azzal, hogy rohanó világban élünk. Internetről, a médiából folyamatosan ezt hallod. Tudod, hogy nem lazíthatsz, mert lemaradsz, kimaradsz, veszteség fog érni másokkal szemben. Nincs ez másképp a vadászatban sem. Manapság már gyakran találkozni...

Te is csalódtál már rosszul szervezett vadászat miatt? – Nálunk a vadászatod így lesz tökéletes!

Amikor rákeresel egy szolgáltatásra az interneten, – legyen az akár a vadászatod megszervezése - számos különféle hirdetés tárul a szemed elé. Ezek közül első ránézésre nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt. Talán nem is tudsz odafigyelni az apró részletekre!...

SIKERES MAGYARORSZÁGI VADÁSZAT TIPPEK – Így készülj fel a vadászatodra!

Így készülj fel a vadászatodra! Képzeld el, hogy már a lefoglalt Magyarországi vadászatod felé utazol!Ha így van, akkor már biztosan felkerestél minket és részletes segítséget kaptál, hogy az utazásod a legjobban sikerüljön. Elmondtad, hogy mire szeretnél vadászni,...

Vízivad

Képgaléria

Tekintse meg a Naturhun Kft.. által szervezett vadászatokon készült fotókat.