Muflonvadászat

A muflonvadászat Magyarországon szeptember elsejével kezdődik, a leglátványosabb az október-novemberi üzekedési időszak, de a havas, téli erdei cserkelő vadászatok sajátos hangulata is életre szóló emlékeket ad. A barkácsolás csak ritkán jöhet szóba a hegyvidéki terep miatt. A magaslesről történő muflonvadászat is bizonytalan, mivel váltóját ritkán tartja, a vadföldekre és mezőkre pedig rendszertelenül jár ki.

Muflon (Ovis aries orientalis)

muflon

Ez a hazánkban nem őshonos faj Korzika és Szardínia szigetéről származik, innen telepítették be Európába és a tengerentúlra. Magyarországra 1868-69-ben Nyitra megyébe hozták be az első példányokat. Ma az ország középhegységi területein gyakorlatilag mindenütt előfordul, általában szigetszerű elhelyezkedésben.

A betelepítés után legjelentősebb előfordulási helyei Magyarországon a Mátra, a Budai-hegység, a Börzsöny, a Bükk, a Pilis és a Vértes. A Zempléni-hegység muflonjainak minősége ugyan közepes, de az ott lévő mostoha viszonyok között megőrizték vadságukat, növelve ezzel a vadászati élményt. Előfordulását az éghajlat, a tengerszint feletti magasság, a domborzat, a talaj és a növényzet határozza meg.

A középhegységeink magassága (1000 m-ig) optimális az állatok számára. Kedvelik a kötött, köves talajokat, az idősebb erdőállományt, ahol legeléskor megfelelően kilát a növényzetből. Leginkább a lombos és tűlevelű erdőket kedveli, de fontos, hogy a csülök koptatására mindig találjon száraz és köves talajt. Kicsi a mozgáskörzete (3-5 km), ez gyakran megterhelő lehet a környezetnek, ha nagyobb állomány él kisebb területen. Mivel hegyvidéken él vadászatához igen jó állóképességre van szükség. A legutóbbi telepítések hatására Somogy megye dombvidéki területein is meghonosodott e vadfaj, és több kiváló trófea került ki erről a vidékről.

Muflonvadászat Magyarországon

A muflonvadászat Magyarországon szeptember elsejével kezdődik, a leglátványosabb az október-novemberi üzekedési időszak, de a havas, téli erdei cserkelő vadászatok sajátos hangulata is életre szóló emlékeket ad. A barkácsolás csak ritkán jöhet szóba a hegyvidéki terep miatt. A magaslesről történő muflonvadászat is bizonytalan, mivel váltóját ritkán tartja, a vadföldekre és mezőkre pedig rendszertelenül jár ki. Akad olyan vadászterület, ahol a terelővadászatok során lehetőség nyílik a muflon tarvad vadászatra is.

A lenti űrlap kitöltésével tud vadászati ajánlatot kérni tőlünk!

Várjuk partnereink felajánlásait!

Online is várjuk vadászterületek, vadásztársaságok erdőgazdaságok ajánlatait, amit küldöldi vendégeink számára tovább tudunk kínálni.
Tájékoztasson bennünket folyamatosan a lehetőségekről, küldje el egy kattintással az éppen aktuális vadászati lehetőségeket!

Magyarország világhírű muflonkos trófeái

Elejtés helye

Bírált trófeatömeg

CIC pontszám

Világranglista helyezés

Bajna (2004)

97,95 cm

240,75 CIC

13.

Vásárosnamény (2001)

103,30 cm

234,70 CIC

33.

Telki (1986) 

103,30 cm

233,80 CIC

40.

Bajna (2005)

96,00 cm

232,60 CIC

48.

Tarnalelesz (1991)

97,00 cm

229,10 CIC

Gyarmatpuszta (1996)

97,25 cm

228,25 CIC

Budakeszi (2004)

98,10 cm

228,25 CIC

Gyarmatpuszta (2001)

91,90 cm

227,15 CIC

Kisnána (1971)

93,75 cm

226,75 CIC

Gyarmatpuszta (2002)

93,00 cm

226,60 CIC

Vál (2004)

90,05 cm

226,50 CIC

Gyarmatpuszta (2003)

90,25 cm

226,25 CIC

Vadászati idény

Muflonkos: szeptember 1 – február utolsó napja
Juh, jerke: szeptember 1 – január 31.
Bárány: szeptember 1 – február utolsó napja

CIC pontozás

185,00-194,99 bronz

195,00-204,99 ezüst

205,00 felett arany

muflonvadászat

Blog

hírek és tippek

A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak; vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba, és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani.

A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.

 

Balogh József

Az őzagancsok alakulása az időjárás és a rendelkezésre álló táplálék függvényében

„Az őzagancsot a legeredetibb, a legváltozatosabb, legfinomabb trófeának tartom. Egyikük sem hasonlít a másikra, önálló egyéniség mind, értékes emléktárgy.” –írja Széchenyi Zsigmond az egykori világutazó magyar vadász.Hazánkban a vadászható fajok közül vadászati...

A vadászatszervezés egy szakma! Ne dőlj be az olcsó ígéreteknek!

Te is tisztában vagy azzal, hogy rohanó világban élünk. Internetről, a médiából folyamatosan ezt hallod. Tudod, hogy nem lazíthatsz, mert lemaradsz, kimaradsz, veszteség fog érni másokkal szemben. Nincs ez másképp a vadászatban sem. Manapság már gyakran találkozni...

Te is csalódtál már rosszul szervezett vadászat miatt? – Nálunk a vadászatod így lesz tökéletes!

Amikor rákeresel egy szolgáltatásra az interneten, – legyen az akár a vadászatod megszervezése - számos különféle hirdetés tárul a szemed elé. Ezek közül első ránézésre nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt. Talán nem is tudsz odafigyelni az apró részletekre!...

SIKERES MAGYARORSZÁGI VADÁSZAT TIPPEK – Így készülj fel a vadászatodra!

Így készülj fel a vadászatodra! Képzeld el, hogy már a lefoglalt Magyarországi vadászatod felé utazol!Ha így van, akkor már biztosan felkerestél minket és részletes segítséget kaptál, hogy az utazásod a legjobban sikerüljön. Elmondtad, hogy mire szeretnél vadászni,...

Muflon

Képgaléria

Tekintse meg a Naturhun Kft. által szervezett vadászatokon készült fotókat.