Dámszarvas vadászat

A dámszarvas vadászat Magyarországon október első napján kezdődik, amikor a nyártól búcsúzó erdők a legpompásabb színeikben parádéznak, és a legszebb arcukat mutatják. Ekkor hangzik fel a dámbikák sajátos, folyamatos horkolás szerű, vadászszívet melengető barcogása.

Barcogás idején szinte egész nap nagy eséllyel lehet az izgalomban lévő bikákra vadászni.

Dámszarvas (Dama dama)

dám

A dámszarvas valaha Európában is őshonos volt, de a jégkorszakban kipusztult, Kis-Ázsiában azonban megmaradt. Magyarországon a visszatelepítéseknek köszönhetően található meg; újból nagyon jól alkalmazkodott hazánk természeti adottságaihoz. Az európai dám ma Európa minden országában, Észak- és Dél-Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon honos.

Nagy létszámú állományok élnek Gyulaj – Tamási környékén, a Felső-Tiszavidéken, Békés, Somogy és Pest megyében. A legjobb állományaink környezetére a kontinentális klíma, a havas napok kis száma és az alacsony hótakaró jellemző. Csülökalakulása miatt előnyben részesíti a löszös, homokos, lazább talajokat. Leginkább a sík vagy enyhe dombvidékek, kis mezőgazdasági területekkel szabdalt, lombos erdőfoltjait kedveli.

A legkiválóbb, a világrekordok sorozatával büszkélkedő, az évszázadok során fogalommá vált gyulaji dámpopuláció. Az elmúlt időszakban az Alföld észak-keleti részén, a gúthi területen alakult ki olyan dámállomány, amely világrekordokkal büszkélkedhet.

Dámszarvas vadászat Magyarországon

A dámszarvas vadászat Magyarországon október első napján kezdődik, amikor a nyártól búcsúzó erdők a legpompásabb színeikben parádéznak, és a legszebb arcukat mutatják. Ekkor hangzik fel a dámbikák sajátos, folyamatos horkolás szerű, vadászszívet melengető barcogása. Aki ezt életében egyszer is meghallja, soha nem feledheti.

Legcélravezetőbb és legszebb vadászati mód dámbikára a cserkelés, valamint a barkácsolás. Barcogás idején szinte egész nap nagy eséllyel lehet az izgalomban lévő bikákra vadászni. A felkelő napot lovasfogatról köszönteni, majd folytatni a hajnali barkácsolást és terítékre hozni egy lapátost, ez egy igazi vadásznap csodálatos megkoronázása.

A dám tarvad Magyarországon a barcogás befejeztével lesen, cserkelve, vagy barkácsolva szokásos, de a terelő vadászatok során is kiváló terítékek érhetők el.

A lenti űrlap kitöltésével tud vadászati ajánlatot kérni tőlünk!

Várjuk partnereink felajánlásait!

Online is várjuk vadászterületek, vadásztársaságok erdőgazdaságok ajánlatait, amit küldöldi vendégeink számára tovább tudunk kínálni.
Tájékoztasson bennünket folyamatosan a lehetőségekről, küldje el egy kattintással az éppen aktuális vadászati lehetőségeket!

Magyarország világhírű dámbika trófeái

Elejtés helye

Bírált trófeatömeg

CIC pontszám

Világranglista helyezés

Guth (2002)

5,73 kg

237,63 CIC

1.

Guth (1991)

6,4 kg

233,11 CIC

2.

Szakcs (2001) Naturhun vendég ejtette

5,35 kg

223,19 CIC

6.

Gyulaj (1972)

4,19 kg

220,31 CIC

7.

Budakeszi (2004)

4,40 kg

220,21 CIC

8.

Gyulaj (1976)

4,25 kg

219,64 CIC

9.

Guth (1993)

4,75 kg

219,41 CIC

10.

Gyulaj (1978)

4,10 kg

217,32 CIC

13.

Gyulaj (1970)

5,15 kg

217,32 CIC

14.

Gyulaj (1973)

4,90 kg

216,99 CIC

15.

Újpetre (2002)

4,91 kg

216,99 CIC

16.

Szakcs (2001) Naturhun vendég ejtette

5,57 kg

216,22 CIC

17.

Vadászati idény

Golyóérett dámbika: október 1 – november 30.
Selejtbika: október 1 – február utolsó napja
Tehén, ünő: október 1 – január 31.
Borjú: október 1 – február utolsó napja
(tehén, ünő, borjú elejtése leginkább a selejtezési időben)

CIC pontozás

160,00-169,99 bronz

170,00-179,99 ezüst

180,00-tól arany

dámvadászat

Blog

hírek és tippek

A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak; vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba, és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani.

A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.

 

Balogh József

Az őzagancsok alakulása az időjárás és a rendelkezésre álló táplálék függvényében

„Az őzagancsot a legeredetibb, a legváltozatosabb, legfinomabb trófeának tartom. Egyikük sem hasonlít a másikra, önálló egyéniség mind, értékes emléktárgy.” –írja Széchenyi Zsigmond az egykori világutazó magyar vadász.Hazánkban a vadászható fajok közül vadászati...

A vadászatszervezés egy szakma! Ne dőlj be az olcsó ígéreteknek!

Te is tisztában vagy azzal, hogy rohanó világban élünk. Internetről, a médiából folyamatosan ezt hallod. Tudod, hogy nem lazíthatsz, mert lemaradsz, kimaradsz, veszteség fog érni másokkal szemben. Nincs ez másképp a vadászatban sem. Manapság már gyakran találkozni...

Te is csalódtál már rosszul szervezett vadászat miatt? – Nálunk a vadászatod így lesz tökéletes!

Amikor rákeresel egy szolgáltatásra az interneten, – legyen az akár a vadászatod megszervezése - számos különféle hirdetés tárul a szemed elé. Ezek közül első ránézésre nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt. Talán nem is tudsz odafigyelni az apró részletekre!...

SIKERES MAGYARORSZÁGI VADÁSZAT TIPPEK – Így készülj fel a vadászatodra!

Így készülj fel a vadászatodra! Képzeld el, hogy már a lefoglalt Magyarországi vadászatod felé utazol!Ha így van, akkor már biztosan felkerestél minket és részletes segítséget kaptál, hogy az utazásod a legjobban sikerüljön. Elmondtad, hogy mire szeretnél vadászni,...

Dámszarvas

Képgaléria

Tekintse meg a Naturhun Kft. által szervezett vadászatokon készült fotókat.