Fácánvadászat

A fácánvadászat Magyarországon október első napjaiban kezdődik. A 3-8 fős baráti társaságok kedvelt vadászata a bokrászás. A két-három kísérővel, vadszedőkkel és jól dolgozó vizslákkal, arra alkalmas csatorna partok, bokrosok, nádasok és erdősávok vadászhatók így le szép eredménnyel.

Fácán (Phasianus colchicus)

fácán

Az elmúlt évszázadokban és évtizedekben a fácánnak számos alfaját telepítették, (amelyek őshazája Ázsia), illetve vonták tenyésztésbe Magyarországon, ezek egymással kereszteződtek, így jött létre egy hibrid, amit „vadászfácán”-nak nevezünk.

Ezek a vadászfácánok, mivel előszeretettel porfürdőznek, szeretik a laza homokos talajokat, legfeljebb 400 m tengerszint feletti magasságig érzik jól magukat, előnyben részesítik a sík és enyhén lankás vidékeket. Optimális élőhelyük a változatos, fás-cserjés vegetációjú vidék, ahol jó búvóhelyet találhatnak.

Fácánvadászat Magyarországon

A fácán vadászat Magyarországon október első napjaiban kezdődik. A 3-8 fős baráti társaságok kedvelt vadászata a bokrászás. A két-három kísérővel, vadszedőkkel és jól dolgozó vizslákkal, arra alkalmas csatorna partok, bokrosok, nádasok és erdősávok vadászhatók így le szép eredménnyel. Egyes vadászterületeken fogoly, félvadkacsa és mezeinyúl is lőhető a bokrászás során, így még élménydúsabbá válik ez a vadászati mód és színesebbé a teríték.

A hagyományos hajtóvadászatok alkalmával 6-10 fős vadászcsoport a sűrűn fedett területeket állja le, a hajtók egy adott jelre kezdik meg a hajtást. A napi akár több százas vagy ezres terítékű fácán vadászatoknál a lőállások mellé gyakorlott puskatöltögetőket, vizslás vadszedőket állítanak a rendezők.

A lenti űrlap kitöltésével tud vadászati ajánlatot kérni tőlünk!

Vadászati idény

Fácán (Phasianus colchicus)
október 1 – február utolsó napja

Fogoly (Perdix perdix)
október 1 – december 31.

fácán

Várjuk partnereink felajánlásait!

Online is várjuk vadászterületek, vadásztársaságok erdőgazdaságok ajánlatait, amit küldöldi vendégeink számára tovább tudunk kínálni.
Tájékoztasson bennünket folyamatosan a lehetőségekről, küldje el egy kattintással az éppen aktuális vadászati lehetőségeket!

Blog

hírek és tippek

A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak; vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba, és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani.

A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.

 

Balogh József

Az őzagancsok alakulása az időjárás és a rendelkezésre álló táplálék függvényében

„Az őzagancsot a legeredetibb, a legváltozatosabb, legfinomabb trófeának tartom. Egyikük sem hasonlít a másikra, önálló egyéniség mind, értékes emléktárgy.” –írja Széchenyi Zsigmond az egykori világutazó magyar vadász.Hazánkban a vadászható fajok közül vadászati...

A vadászatszervezés egy szakma! Ne dőlj be az olcsó ígéreteknek!

Te is tisztában vagy azzal, hogy rohanó világban élünk. Internetről, a médiából folyamatosan ezt hallod. Tudod, hogy nem lazíthatsz, mert lemaradsz, kimaradsz, veszteség fog érni másokkal szemben. Nincs ez másképp a vadászatban sem. Manapság már gyakran találkozni...

Te is csalódtál már rosszul szervezett vadászat miatt? – Nálunk a vadászatod így lesz tökéletes!

Amikor rákeresel egy szolgáltatásra az interneten, – legyen az akár a vadászatod megszervezése - számos különféle hirdetés tárul a szemed elé. Ezek közül első ránézésre nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt. Talán nem is tudsz odafigyelni az apró részletekre!...

SIKERES MAGYARORSZÁGI VADÁSZAT TIPPEK – Így készülj fel a vadászatodra!

Így készülj fel a vadászatodra! Képzeld el, hogy már a lefoglalt Magyarországi vadászatod felé utazol!Ha így van, akkor már biztosan felkerestél minket és részletes segítséget kaptál, hogy az utazásod a legjobban sikerüljön. Elmondtad, hogy mire szeretnél vadászni,...

Fácán

Képgaléria

Tekintse meg a Naturhun Kft.. által szervezett vadászatokon készült fotókat.