Tudnivalók

Első lépések

 • Keresse fel irodánkat levélben (2053 Herceghalom, Gesztenyés út 11.), faxon (06 23 319440), telefon (06 23 319041) vagy e-mail-ben (naturhun@naturhun.hu), hogy megszervezhessük Önnek vadászatát!
 • Segítünk az időpont, illetve a megfelelő terület kiválasztásában.
 • Ötletet adunk ahhoz, hogy a már elképzelt vadászatát milyen egyéb vad vadászatával teheti még színesebbé.
 • Küldünk az Ön részére egy komplett ajánlatot, feltüntetve benne a részletes programot az elindulástól a hazaérkezésig: repülővel érkező vendégeink részére gondoskodunk a transzferről, közúton érkező vendégeinknek pontos útleírást adunk térképpel, hogy a találkozási pontot könnyen megtalálhassák. Minden vendéget a terület képviselője várja a megadott találkozási helyen, ahol megbeszélhetik a vadászat menetét. Igény esetén tolmácsot, illetve idegenvezetőt biztosítunk a turistaprogramokhoz.
 • Gondolunk arra is, hogy sok vadászt szívesen elkíséri a családja vagy barátai, akik részére érdeklődésüknek és az évszaknak megfelelően turistaprogramot szervezünk.
 • Miután minden részletét egyeztettük az itt töltött napoknak, megkötjük vadászati szerződésünket.
 • Ha ezt aláírva visszaküldte részünkre, elküldjük a meghívólevelet, amely a fegyverbehozatalhoz szükséges.
 • Minden Magyarországon vadászó vendég részére magyarországi vadászati engedélyt kell kiváltani, melyet irodánk biztosít. Ehhez szükséges az Ön útlevélszáma és az otthoni fegyvertartási engedély, illetve EU fegyverútlevél száma, melyet a szerződés aláírásakor, a résztvevők nevének megadásával együtt kell irodánknak megadni. A vadászati engedély kiváltásával egy időben vadászainknak kötelező felelősségbiztosítást kötünk, melynek ára benne foglaltatik a vadászati engedély árában.

Hogyan hozza be fegyvereit Magyarországra?


1.) Nem az Európai Unió tagországából érkező állampolgár esetében:

 • Irodánk által kiállított meghívólevél (ezen szükséges feltüntetni a fegyver típusát, kaliberét és számát, valamint a töltény darabszámát), az útlevél, illetve az Ön saját hazájában érvényes fegyvertartási engedély felmutatásával az EU határállomáson ún. fegyverbehozatali engedélyt szükséges kiváltani
 • Hol kapja meg a fegyverbehozatali engedélyt? A repülőtéren az útlevél-ellenőrzés és a csomagok kiadása után a piros folyosót kell választania, s itt lehet a fegyverbehozatalt elintézni. A fegyverbehozatali engedély 3000 Ft-ba kerül.
 • Közúton az útlevél-ellenőrzés után az EU határon kell a fegyvert bejelenteni, majd az engedélyt kiváltani.
 • A fegyverbehozatali engedélyt a vadászat alatt végig meg kell őrizni, s ezt kilépéskor a határon le kell adni, ezzel igazolva, hogy a fegyver az Európai Unióból kilépett. Ellenkező esetben a vámhatóság eljárását vonja maga után.


2.) Európai Unió tagországából érkező állampolgár esetén:

 • Önnek az általunk megküldött meghívólevélre, EU fegyverútlevelére és utiokmányára (útlevél ill. személyi igazolvány) lesz szüksége a belépéshez.
 • Félautomata (öntöltő) sörétes fegyverbe csak három lőszer tölthető. Önműködő (automata), illetve öntöltő (félautomata) golyós lőfegyver használata tilos.
fegyverszállítás
feygvertartás

Várjuk partnereink felajánlásait!

Online is várjuk vadászterületek, vadásztársaságok erdőgazdaságok ajánlatait, amit küldöldi vendégeink számára tovább tudunk kínálni.
Tájékoztasson bennünket folyamatosan a lehetőségekről, küldje el egy kattintással az éppen aktuális vadászati lehetőségeket!

Milyen fegyver használható vadászatra Magyarországon?

 • Magyarországon sörétes fegyver csak apróvadra használható, kivéve a vaddisznó, mely sörétes fegyverből kilőtt lövedékkel is elejthető.
 • Fegyverbehozatali engedélyt nem kell váltani, az országhatár átlépésekor nincs bejelentési kötelezettség. A repülőtéren azonban továbbra is ellenőrzik a fegyvereket.
 • Amennyiben Ön nem hozza saját lőfegyverét (bár ezt ajánljuk), úgy biztosítani tudunk megfelelő vadászfegyvert, valamint lőszert. Lőszert az Ön által behozott fegyverhez is be tudunk szerezni. Ebben az esetben fontos időben megadni a kaliber pontos méretét, hogy a lőszerről időben gondoskodhassunk.

Trófeabírálat

 • Magyarországon a gímbika, dámbika, őzbak agancsát, a muflonkos szarvát, illetve 16 cm méretet meghaladó vaddisznóagyarat, az elejtést követő 30 napon belül trófeabírálaton kell bemutatni.
 • Az alábbi nemzetközi ponthatárt (IP) elérő trófeák esetében a vadászati hatóság köteles a trófeát a minisztériumnak nemzeti értékké való nyilvánítás céljából felülbírálatra bemutatni:
  – gímszarvas: 240 IP
  – dámszarvas: 200 IP
  – muflonkos: 220 IP
  – őzbak: 170 IP
  – vadkan: 130 IP
 • A nemzeti értékké nyilvánított trófeáról a vendég másolatot kap.
  trófeabírálat

  Blog

  Hírek és tippek

  A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak; vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba, és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani.

  A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.

   

  Balogh József

  Az őzagancsok alakulása az időjárás és a rendelkezésre álló táplálék függvényében

  „Az őzagancsot a legeredetibb, a legváltozatosabb, legfinomabb trófeának tartom. Egyikük sem hasonlít a másikra, önálló egyéniség mind, értékes emléktárgy.” –írja Széchenyi Zsigmond az egykori világutazó magyar vadász.Hazánkban a vadászható fajok közül vadászati...

  A vadászatszervezés egy szakma! Ne dőlj be az olcsó ígéreteknek!

  Te is tisztában vagy azzal, hogy rohanó világban élünk. Internetről, a médiából folyamatosan ezt hallod. Tudod, hogy nem lazíthatsz, mert lemaradsz, kimaradsz, veszteség fog érni másokkal szemben. Nincs ez másképp a vadászatban sem. Manapság már gyakran találkozni...

  Te is csalódtál már rosszul szervezett vadászat miatt? – Nálunk a vadászatod így lesz tökéletes!

  Amikor rákeresel egy szolgáltatásra az interneten, – legyen az akár a vadászatod megszervezése - számos különféle hirdetés tárul a szemed elé. Ezek közül első ránézésre nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt. Talán nem is tudsz odafigyelni az apró részletekre!...

  SIKERES MAGYARORSZÁGI VADÁSZAT TIPPEK – Így készülj fel a vadászatodra!

  Így készülj fel a vadászatodra! Képzeld el, hogy már a lefoglalt Magyarországi vadászatod felé utazol!Ha így van, akkor már biztosan felkerestél minket és részletes segítséget kaptál, hogy az utazásod a legjobban sikerüljön. Elmondtad, hogy mire szeretnél vadászni,...