Vadászati módok

Egyéni vadászat

Cserkelés

Az egyik legszebb nagyvadvadászati mód. A vadász egyedül vagy társával, valamint egy magyar kísérővadásszal gyalogosan próbál az elejteni kívánt vad közelébe jutni, miközben számos egyéb vadat is megcsodálhat. A cserkelés apró „megállások” sorozata, vagyis állandó készenlétben figyeli a vadász a vad vélt helyét.

cserkelés

Les

(lehet magasles, vagy természetes leshely /pl.: bokor/): szintén elsősorban nagyvadvadászati mód. Lényege, hogy előre megfigyelt, rendszeres előfordulási helyén magunkhoz várjuk a vadat. Ez az egyik legkényelmesebb vadászati mód. A lesen mozdulatlanul ülve könnyebben észlelhető a mozgó vad, mint cserkelés közben.

lesvadászat

Barkácsolás

Klasszikus módja, ha lovasfogattal vagy szánnal indulunk vadászni. A barkácsolás előnye, hogy igen nagy területet lehet egyszerre bejárni. A nagyon lassan haladó járműről leszáll a vadász, s miközben a vad figyelmét a lassan haladó fogat, vagy szán köti le, a vadász elejtheti a vadat.

barkácsolás

Várjuk partnereink felajánlásait!

Online is várjuk vadászterületek, vadásztársaságok erdőgazdaságok ajánlatait, amit küldöldi vendégeink számára tovább tudunk kínálni.
Tájékoztasson bennünket folyamatosan a lehetőségekről, küldje el egy kattintással az éppen aktuális vadászati lehetőségeket!

Társasvadászat

Apróvad

kereső-, ill. hajtóvadászat

  • keresővadászat vagy bokrászás: (általában fácán, fogoly és nyúlvadászatnál): a vadászok aktív résztvevői a vad felkutatásának. A hajtókkal együtt kutyákkal (általában vizslákkal) keresik meg az elejteni kívánt apróvadat.
cserkelés

Nagyvad

terelő-, ill. hajtóvadászat (nagyvad terelővadászat 6 fő részvételével, hajtóvadászat min. 7 fő részvételével)

  • terelés: a vadászat kis létszámmal, kis területen történik. Kutyát nem használnak. A kísérővadászok a vad mögé kerülve terelik ki a vadat, melyet a valószínűsíthető váltón kitörve lehet elejteni.
  • hajtás: sokkal nagyobb területen, sok vadásszal történik. A vadászokat a lőállásokra állítják, a hajtók kutyáikkal megmozdítják az erdőt, és a vadat a vadászok felé hajtják.
terelővadászat
hajtóvadászat
hajtás

Blog

Hírek és tippek

A Naturhun munkatársai nap mint nap a vadászatok szervezésén dolgoznak; vendégeinkkel, vadászterületekkel egyeztetnek, egyik pillanatban még az irodában sürögnek-forognak, a másikban pedig már ülnek az autóba, és indulnak ki területre. Márpedig a vadászélményeinket feltétlen szeretnénk megörökíteni, sőt megosztani.

A blogírásnál jobban csak a vadászatokat szeretem, ha velem tartasz, megérted majd, hogy miért.

 

Balogh József

Az őzagancsok alakulása az időjárás és a rendelkezésre álló táplálék függvényében

„Az őzagancsot a legeredetibb, a legváltozatosabb, legfinomabb trófeának tartom. Egyikük sem hasonlít a másikra, önálló egyéniség mind, értékes emléktárgy.” –írja Széchenyi Zsigmond az egykori világutazó magyar vadász.Hazánkban a vadászható fajok közül vadászati...

A vadászatszervezés egy szakma! Ne dőlj be az olcsó ígéreteknek!

Te is tisztában vagy azzal, hogy rohanó világban élünk. Internetről, a médiából folyamatosan ezt hallod. Tudod, hogy nem lazíthatsz, mert lemaradsz, kimaradsz, veszteség fog érni másokkal szemben. Nincs ez másképp a vadászatban sem. Manapság már gyakran találkozni...

Te is csalódtál már rosszul szervezett vadászat miatt? – Nálunk a vadászatod így lesz tökéletes!

Amikor rákeresel egy szolgáltatásra az interneten, – legyen az akár a vadászatod megszervezése - számos különféle hirdetés tárul a szemed elé. Ezek közül első ránézésre nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt. Talán nem is tudsz odafigyelni az apró részletekre!...

SIKERES MAGYARORSZÁGI VADÁSZAT TIPPEK – Így készülj fel a vadászatodra!

Így készülj fel a vadászatodra! Képzeld el, hogy már a lefoglalt Magyarországi vadászatod felé utazol!Ha így van, akkor már biztosan felkerestél minket és részletes segítséget kaptál, hogy az utazásod a legjobban sikerüljön. Elmondtad, hogy mire szeretnél vadászni,...